≫ 

Mata "bocnuo" Vulvse za prolaz u FA Kupu, Junajted ne prima golove kada Matić igra

Španac matirao Vulvse u 67. minutu

  • 0
FK Mančester junajted Foto: AP/Tanjug

Jedan gol za 180 minuta bio je dovoljan Mančester junajted da ''preskoči'' Vulverhemton u derbiju 3. kola FA Kupa - posle 0:0 u prvom meču, Đavoli su na Old Trafordu u ponovljenom duelu slavili minimalnim rezultatom 1:0 (0:0)!

Strelac jedinog gola bio je veteran Huan Mata koji je odlično izbegao ofsajd zamku Vulvsa, a onda asistenciju Marsijala pretvorio u pogodatk tako što je ''bocnuo'' Rudija u 67. minutu.

Možemo slobodno da kažemo da je ovo velika pobeda Junajteda koji Vulvse nije dobio na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima. Jednostavno, ne leži im Vulverhempton u skorije vreme.

Gosti su u 10. minutu to i pokazali, kada su preko Pedra Neta postigli gol, ali je Himenez prethodno igrao rukom prilikom asistencije.

Himenez je i u 32. minutu imao odličnu priliku, kao i Marsijal s druge strane samo dva minuta kasnije. I Džejms je u 52. mogao da se proslavi, ali je lopta posle njegovog šuta prohujala pored gola.

I onda je usledio trenutak odluke, i to posle mapada Vulvsa. Junajted se nekako odbranio, Marsijal je jednu izbijenu loptu odlično prihvatio, a Mata je u nastavku odveo Junajted u 4. rundu FA Kupa. Ko će biti naredni rival znaće se posle ponovčjenog meča između Tranmera i Votforda.

FK Mančester junajted, Mančester junajted Foto: AP/Tanjug

Nemanja Matić je odigrao svih 90 minuta za Đavole i iza sebe je imao doabr meč. Zanimljivo, Junajted ne prima golove jedino kada je Srbin na terenu.

Od četirti meča u PL na kojima su sačuvali mrežu, Matić je igrao na tri. Pritom je i prvi meč protiv Vulvsa proveo na terenu. Kao i protiv AZ Alkmara u Ligi Evrope (0:0, 4:0). Od 11 mečeva na koliko Junajted nije primio gol, Matić je igrao na sedam. Pritom je u oba meča protiv Partizana (1:0, 3:0) bio povređen.

Lepa satisfakcija za srpskog vezistu koji je upisao svoj 100. nastup u dresu slavnog kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA