≫ 

Velika afera u FS Makedonije: Godinama dopisivane nule za veće prihode od FIFA i UEFA?

Skandal drma Severnu Makedoniju

  • 3

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije, prenosi portal A1on iz Skoplja.

Glavna knjigovođa makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA, vodila duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji, te delila zaradu s njima, i samo u poslednje dve godine oštetila budžet FFM za više od milion evra.

Prošle godine u oktobru protiv nje je podneta krivična prijava. Mladenovska je tada suspendovana, a nakon toga je dobila otkaz iz FFM gde je radila oko tri decenije.

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

- Nakon dobijanja krivične prijave u Skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gde je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično delo. Nakon analize zahtevane dokumentacije biće doneta meritorna odluka tužilaštva - izjavili su u tužilaštvu za ovaj skopski portal.

Video: Za Degeneka luksuzni zatvor: U Arabiji živiš iza zida i čuva te američka vojska

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    16. januar 2020 | 19:52

    Ova moze da u Zvezdu na novo radno mesto

  • Mihailović

    16. januar 2020 | 21:03

    Ništa čudno,verovatno toga ima više...Videli kako vodeći ljudi u fudbalu uzimali milione, a u fudbalu se vrte lako zarađene velike pare pa bi i drugi nešto prisvojili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA