≫ 

Španski klub hteo da pozajmi vezistu Partizana, ali do dogovora nije došlo

Isprečili se problemi u definisanju ugovora igrača, dva kluba, ali i finansija, pa je Alaveš odustao

  • 4

Krajem decembra minule godine otvorila se mogućnost da vezista Partizana Aleksandar Šćekić nastavi karijeru u Španiji, tačnije Alavesu, ali je ta solucija na kraju nije realizovana, iako je pomenuti klub poslao zvaničnu ponudu crno-belima.

Razloga za neuspeh u pokušaju poslovanja dva kluba je nekoliko. Pre svega u činjenici da je Partizan imao nameru da proda Šćekića ukoliko za vezistu dođe ozbiljna i konkretna ponuda, a ono što su Španci namerili nije zadovoljilo crno-bele.

Naime, imali su ideju da isprva pozajme Šćekića do kraja sezone i da za to plate određenu svotu novca, a da u pomenuti ugovor o pozajmici uvrste i otkupnu klauzulu, koja bi bila aktivirana ukoliko Alaveš opstane u Primeri. A to, naravno, ne može niko da garantuje, jer se pomenuti klub u ovom trenutku nalazi u donjem delu tabale i bori se za "goli život".

Nameravali su Španci i da daju nešto novca za Šćekićev "rad na određeno vreme", no, ni ta stavka nije baš bila zadovoljavajuća za Partizan, jer je iznosila tek nešto više od uložene sume u njegov transfer i Genčlerbirligija.

Aleksandar Šćekić

Foto: MN Press

Poslednji razlog se takođe ticao novca, odnosno isplate obeštećenja u slučaju da se transfer crnogorskog reprezentativca zaista i realizovao na kraju tekuće sezone. Alaveš je imao problem sa finansijskim fer-plejom, pa bi isplata morala da se podeli na nekoliko rata, koje bi stizale u godinama koje slede, što Partizan nije želeo.

Zato je posao posle desetak dana većanja u Humskoj, odnosno čekanja Španacana konkretan odgovor crno-belih na kraju propao, te je Alavašu kao alternativa ponuđen Dušan Jovančić iz Crvene zvezde.

Inače, interesantno je da je španski klub na mečevima Partizana isprva počeo da skautira Sašu Zdjelara, ali je posle određenog vremena promenio odluku i poželeo da angažuje Šćekića.

U međuvremenu i crno-beli su počeli da traže moguće alternative, jedan od njih je i Seku Sanogo, za koga se potom “zalepila” i Crvena zvezda, o čemu smo već pisali, ali je zimi izbor rešenja na tržištu veoma sužen, te će vezista najverovatnije ostati u Humskoj do leta, kada će i njemu i Partizanu biti mnogo lakše da realizuju planove.

Šćekić je inače u tekućoj sezoni odigao 26 mečeva u dresu Partizana, u svim takmičenjima, postigao dva gola i ima status fudbalera u koga trener Savo Milošević ima veliko poverenje.

Video: Kada sam udarao loptu glavom padao mi je mrak na oči

(Izveštač Telegrafa iz Antalije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA