≫ 

Evri stiglo izvinjenje posle 9 godina! Oprostio Suareza Redsima i rekao ono što niko nije očekivao

Ako znamo kakvo rivalstvo vlada između Junajteda i Liverpula...

  • 0

Fudbaler Mančester junajteda Patris Evra oduševljen je gestom Liverpula koji mu se posle devet godina izvinio za ono što je davne 2011. uradio Luis Suarez.

Suarez je tada Evru vređao na rasnoj osnovi, Redsi su branili svog igrača, a Keni Dalgliš je čak nosio na svojoj majici lik Suareza i time dodatno podgrejao kontroverzu.

Tadašnji igrač Liverpula Džejmi Karager je pre tri meseca priznao da je to bila velika greška kluba, dok je Evra sada rekao da je dirnut izvinjenjem - mada je ono poprilično zakasnelo.

- Stiglo mi je lično pismo od Pitera Mura (izvršni direktor Liverpula) i bio sam dirnut. Rekao je kako se nada da nije kasno za tako nešto jer se incident desio pre devet godina. Rekao bih da sam primio pismo otprilike tri dana posle emisije sa Karagerom i pomislio sam: hvala vam mnogo, stvarno me je pogodilo u srce - rekao je Evra, a preneo portal Goal.

Luis Suarez

Foto: AP/Tanjug

Incident se desio oktobra 2011. na Enfildu, u vreme kada je Junajted dominirao Premijer ligom. Urugvajac je zbog ispada kažnjen sa osam utakmica neigranja i 40.000 funti.

Evra je bio razočaran klubom kakav je Liverpul. Godinama kasnije se slika promenila, a on je poželeo nešto što je mislio da u životu nikad neće.

- Nisam mislio da će klub veličine Liverpula podržati tako nešto (Suarezov postupak), ali sam video da u njemu sada rade neki dobri i pošteni ljudi i sada ga još više poštujem jer se bore protiv problema i pitanja rasizma. Zato sam posle pisma izvinjenja bio zadovoljan i rekao: nadam se da ćete osvojiti ligu! - rekao je Evra.

Ovaj postupak je po njegovom mišljenju pokazao da je Liverpul klub vrhunske klase, uprkos svom rivalstvu koje je uvek postojalo između njega i Mančester junajteda.

Podsetimo, Evra je za Junajted igrao od 2006. do 2014. godine. Liverpul je inače ove sezone najbliži tome da zaista osvoji prvenstvo Engleske posle punih 30 godina jer je poslednja titula na Enfildu viđena još 1990. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA