≫ 

Van Dajk i Salah skršili otpor Junajteda: Liverpul pobegao Sitiju na 16 bodova!

Junajtedu nije bila dovoljna dominacija od samo pet minuta

  • 8
APTOPIX Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula pobedili su Mančester junajted u derbiju 23. kola engleske Premijer lige sa 2:0 i pobegli drugoplasiranom Mančester Sitiju na čak 16 bodova uz utakmicu manje.

Redsi su mogli da slave i ubedljivije jer im je jedan gol poništen, a jedan je bilo teže promašiti nego pogoditi, ali se Mohamed Salah u toj situaciji nije proslavio iz neposredne blizine.

Domaćini su na Enfildu ostali jedini neporaženi tim ove seozne, a da odnesu i sva tri boda u ovom kolu pobrinuo se rano od početka meča Virdžil Van Dajk.

Holanđanin je posle kornera Trenta Aleksander-Arnolda u 14. minutu skočio u kaznenom prostoru pored Brendona Vilijamsa, ovaj nije mogao da ga zaustavi i Virdžil je glavom rutinski pogodio mrežu gola Davida De Hee.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić je rano dobio žuti karton, u osmom minutu, pa je u nastavku susreta morao da se pazi. Liverpul je igrao bolje i to je došlo do izražaja i u 25. minutu kada je Roberto Firmino posle kornera pogodio mrežu za 2:0.

Bar je tako izgledalo do provere VAR snimka kada je sudija Kreg Poson utvrdio da je pre gola Firmina, Van Dajk otvorio Brazilcu "livadu" tako što je u skoku odneo golmana Junajteda.

Ovaj pogodak je opravdano poništen, ali su Redsi nastavili da dominiraju i imali su loptu čak četiri petine vremena u svom posedu između dvadesetog i tridesetog minuta.

Jednu od prvih prilika za Junajted propustio je Antoni Marsijal u 39. minutu kada je šutirao neprecizno, a dva minuta kasnije Aron Van Bisaka je poslao loptu za Pereiru, a ovaj je propustio veliku šansu da iz peterca donese izjednačenje Junajtedu.

Na poluvreme se otišlo nepromenjenim rezultatom, da bi već na startu drugog dela Salah promašio nepromašivo. Egipćanin je na pet metara od gola imao zicer i da bira gde će da pošalje loptu. Ona mu je zakačila obe noge i spetljao se pa je šutirao pored gola.

Henderson je u 49. minutu pogodio stativu, a Liverpul je za samo tri minuta promašio dve strašne prilike. To mu se u nastavku meča nije osvetilo jer je Mančester počeo da igra tek kada je "dogorelo" u završnici.

Prethodno je Firmino u 77. minutu oklevao kada je trebalo da šutira, a Juanjted je onda preuzeo inicijativu. Ispostaviće se da će mu se to osvetiti.

Sve karte na napad značile su da će Liverpulu da se otvori kontra kad tad i to se desilo u trećem minutu nadoknade. Asistent je bio Alison, golman Redsa koji je posle prekida poslao dugu loptu za Salaha.

On je izdržao duel sa Danijelom Džejmsom, istrčao do šesnaesterca Juanjteda i plasirao loptu ispod nemoćnog De Hee za 2:0 i tri boda. Liverpul je pobedom stigao do ukupno 64 boda i ubedljivo drži čelo Premijer lige sa 64 boda.

Mančester Siti je drugi sa 48 bodova, dok je Junajted peti sa 34 osvojena boda.

Premijer liga, 23. kolo:

Liverpul - Mančester junajted 2:0 (1:0)

(Van Dajk 14, Salah 90+2)

Barnli - Lester 2:1 (0:1)
(Vud 56, Vestvud 79 -- Barns 33)

Subota:

Njukasl - Čelsi 1:0 (0:0)
(Hejden 90+4)

Votford - Totenhem 0:0 (0:0)

Arsenal - Šefild junajted 1:1 (1:0)
(Martineli 45 -- Flek 83)

Brajton - Aston Vila 1:1 (1:0)
(Trosar 38 -- Griliš 75)

Mančester Siti - Kristal Palas 2:2 (0:1)
(Aguero 82, 87 -- Tosun 39, Fernandinjo 90)

Norič - Bornmut 1:0 (1:0)
(Puki 33)

Vest Hem - Everton 1:1 (1:1)
(Diop 40 - Kalvert-Levin 44)

Sautempton - Vulverhemtpon 2:3 (2:0)
(Bednarek 15, Long 35 - Neto 53, Himenez 65, 76)

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: U Australiji niko od naših nije razmišljao o ratu: Degenek zbog politike godinama ne gleda vesti

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA