≫ 

Ekipa sa druge planete: Liverpul ove sezone juri 10 velikih rekorda Premijer lige

Pobeda nad Mančester junajtedom produžila je niz sjajnih rezultata

  • 1
Enfild, Liverpul Foto: Pixabay/anwo00

Učinak Liverpula u dosadašnjem delu prvenstva je skoro perfektan, pa su ugroženi mnogi rekordi engleskog fudbala.

Posle pobede nad Mančester junajtedom od 2:0, tim sa Enfilda ima 16 bodova više od najbližeg pratioca Mančester sitija i na putu je da obori 10 rekorda zabeleženih u Premijer ligi.

Liverpul je trijumfom nad Mančester junajtedom već ostvario jedan istorijski rezultat. Pobedili su na 21 meču od ukupno odigranih 22, što je najbolji početak sezone u Premijer ligi ikada.

Naredni dostižan rekord odnosi se na broj uzastopnih pobeda kod kuće. Trijumf nad Junajtedom bio je 19. u nizu, što znači da su na pobedu od izjednačenja rekorda Mančester sitija iz sezone 2011/12. Uskoro na Enfild dolaze Sautempton i Vest Hem i eto sjajne prilike za tim Jirgena Klopa da ponovo ispiše istoriju. Liverpul na svom terenu nije poražen još od 2017. godine.

Liverpul napada ove rekorde:

1. Najbolji početak sezone: već je ostvaren sa 21 pobedom i jednim nerešenim rezultatom u 22 meča.

2. Najviše uzastopnih pobeda na svom terenu: Liverpulu su potrebne dve pobede u naredna dva meča na Enfildu kako bi srušili rekord Mančester sitija.

3. Najviše uzastopnih pobeda: postigli su 13 vezanih trijumfa i trenutno im nedostaje još šest kako bi pretekli Mančester siti iz 2017. godine.

4. Broj uzastopnih utakmica bez poraza: imaju impresivni niz od 39 mečeva i nedostaje im 11 pozitivnih ishoda kako bi srušili Arsenalove "Nepobedive".

FK Liverpul Foto: Tanjug/AP

5. Sezona bez poraza: Arsenalova ekipa iz sezone 2003/04 jedina je uspela da okonča takmičenje bez poraza, a Liverpul je na dobrom putu da ponovi uspeh.

6. Najviše pobeda u sezoni: Siti je u sezoni 2017/18 završio takmičenje sa 32 pobede, a Liverpul je do sada pobedio na 21 utakmici.

7. Najviše bodova u sezoni: Siti je u sezoni 2017/18 ostvario 100 poena. Liverpul sa ovakvim startom najviše može osvojiti 112.

8. Najviše pobeda na domaćem terenu tokom sezone: Liverpul za sada ima 12 i nedostaje im još sedam trijumfa.

9. Najviše pobeda na gostovanjima tokom sezone: Do sada su pobedili devet puta, a nedostaje im osam pobeda da bi srušili rekord Mančester sitija iz 2018. godine.

10. Broj dana bez poraza: Arsenal je postavio neverovatan rekord u sezonama 2003/04 i 2004/05. Izabranici Arsena Vengera nisu osetili gorčinu poraza u Premijer ligi tokom 537 dana. Liverpul je trenutno 382 dana bez poraza. Ukoliko izbegne poraz do kraja sezone, pada rekord "Nepobedivih".

Sezona bez poraza Arsenala i sezona Sitija u kojoj je tim osvojio 100 bodova najimpresivniji su rezultati u Premijer ligi. Liverpul je na dobrom putu da ove godine nadmaši oba, piše "Marka".

Video: Marko Grujić: Vratiću se u Liverpul ako se dokažem u Herti

(N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    22. januar 2020 | 23:36

    Svaka ekipa kad tad mora da dozivi pad u igri,uskoro to ocekujem od Liverpula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA