≫ 

Imaš problem, Pep? Ubaci Aguera! Njukasl golovima u 94. i 95. do boda na Gudisonu

I Aston Vila do pobede u 90+5. minutu

  • 0

Mančester Siti definitivno ne može bez Serhija Aguera. Želeo je Pep Gvardiola da ga odmori nakon dva sjajna golgeterska praska i pet golova na dve utakmice u Premijer ligi, ali je Šefild Junajted bio toliko žilav da je kapiten morao u igru da spasava stvar.

I samo pet minuta u igri bilo mu je dovoljno da opet obraduje fanove Građana. Fantastičan pas Kevina de Brujnea iza leđa odbrane Oštrica i Aguero na pravom mestu za trijumf Mančester Sitija od 1:0 i 16. pogodak u sezoni.

Inače, Siti je bio bolji u većem delu utakmice, ali je bespotrebnu nervozu doneo promašaj sa bele tačke Gabrijela Žezusa u u 36. minutu. Odlično ga je pročitao golman Šefild Junajteda Din Henderson, ali se taj detalj na kraju nije osvetio Građanima koji su pobegli Lesteru na šest bodova na drugom mestu iza Liverpula.

Inače, sjajno i superefikasno veče u Premijer ligi je iza nas, a najdramatičnije utakmice odigrane su u Liverpulu i Birmingemu. Everton je do nadoknade imao prednost od 2:0 golovima Moize Kena i Kalvert Luina, ali uporni Njukasl je ponovo pokazao karakter i stigao do boda u nadoknadi - 2:2.

Strelac oba gola za goste bio je defanzivac Ležen i to u 94. i 95. minutu kada je Everton pokazao da ne ume da odbrani stečeno vođstvo.

Tim Stiva Brusa uspeo je tako ponovo da se izvuče u poslednjim trenucima, a podsetimo da su prošlog vikenda pobedili Čelsi golom Ajzaka Hejdena u 94. minutu.

U Birmingemu je Votford poveo u prvom poluvremenu preko kapitena Troja Dinija, ali je u nastvku Brazilac Daglas Luiz poravnao rezultat u 68. minutu. Pravi delirijum na čuvenom Vila Parku videli smo u petom minutu nadoknade kada je domaći štoper Konsa naleteo na loptu i spakovao je iza leđa golmana Fostera za vredan trijumf Aston Vile od 2:1 u borbi za opstanak.

Sautempton je kao gost rutinski porazio Kristal Palas (bez suspendovanog Luke Milivojevića) usred Londona sa 2:0, dok je Bornmut prekinuo crni niz od četiri vezana poraza u Premijer ligi trijumfom nad Brajtonom od 3:1.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Premijer liga, 24. kolo:

Aston Vila - Votford 2:1

(Luiz 68, Konsa 90+5 - Dini 38)

Bornmut - Brajton 3:1

(Vilson 36, 74, Gros 41ag - Muj 82)

Kristal Palas - Sautempton 0:2

(Redmond 23, Armstrong 48)

Everton - Njukasl 2:2

(Kin 30, Kalver-Levin 54 - Ležen 90+5, 90+6)

Šefild junajted - Mančester siti 0:1

(Aguero 73)

Čelsi - Arsenal 2:2

(Žoržinjo 28 (penal), Aspilikueta 84-Martineli 63, Beljerin 87)

sreda

Lester - Vest Hem 20.30

Totenhem - Norvič 20.30

Mančester junajted - Barnli 21.15

četvrtak

Vulverhempton - Liverpul 21.00

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA