≫ 

Dinamo oborio rekord Balkana: Dani Olmo u Lajpcigu za 45 miliona evra!

Zagrepčanima odmah 30 miliona, ostatak kroz bonuse

  • 21
Dani Olmo

Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images, Wikipedia

Španski reprezentativac Dani Olmo putuje ka Lajpcigu gde će tokom današnjeg dana biti promovisan kao novi fudbaler lidera Bundeslige. As je objavio da je Dinamo iz Zagreba prodao svog najboljeg igrača za 30 miliona evra uz nekoliko realno dostižnih bonusa koji će šampionu Hrvatske obezbediti dodatnih 15 miliona, a ukupno 45.000.000!

Ujedno to će biti rekordna prodaja nekog fudbalera sa Balkana, a Dinamo će posle Luke Modrića (otišao u Totenhem za 21 milion evra) učvrstiti svoju poziciju kao aposlutni vladar kada je reč o transferima na ovim prostorima.

Dani Olmo će potpisati ugovor na pet i po godina sa Lajpcigom, i to ravno šest godina nakon što je kao 16-godišnjak stigao na Maksimir iz drugog tima Barselone. Za reprezentativcem Španije je vladalo veliko interesovanje, a pored Lajpciga tražili su ga Totenhem, Atletiko i Barselona.

Ipak, Nemci su bili najkonkretniji, a kod Olma je, prema navodima iz Španije, presudila želja da igra u Ligi šampiona gde Lajpcig u osmini finala očekuje dovmeč sa Totenhemom.

Takođe, Dani Olmo želi da se kroz nastupe u Bundesligi izbori za status putnika na Evropsko prvenstvo nakon što je nedavno debitovao i za A tim posle šampionske titule sa mladom reprezentacijom Španije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    23. januar 2020 | 11:14

    Iz Dinama kazu ne damo Olma za manje od 30 miliona dobiju 30 u kesu i 15 kroz bonuse. U Partizanu kazu ne damo Pavlovica za manje od 10 miliona dobiju 10 plus bonuse do max 5 miliona. Terza kaze ne damo Marina ni za 10 miliona ode Marin za 2 sad ce i Borjan za 2 pa Degenek za 2. Terza bi mogao da nam promeni ime iz Zvezda u sve za 2 miliona. Da masa dobije novi auto posalji 2 miliona na terzaterza...

  • M

    23. januar 2020 | 12:07

    Sviđalo se nekome ili Dinamo je daleko najuspješniji klub na prostoru bivše juge pa i Balkana,svaka im čast

  • Hrvoje

    23. januar 2020 | 11:42

    I onda CZ i PFC zovete institucijama😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA