≫ 

Brazilac koji je igrao za Srbiju pred transferom karijere!

Lijanko Vojinović na pragu turskog šampiona

  • 1
Lijanko Vojinović

Printskrin: Facebook/Lyanco

Turski šampion Galatasaraj nalazi se na pragu dovođenja Lijanka Vojnovića (22).

Štoper Torina, koji je ove jeseni odigrao samo šest utakmica za Bikove zbog serije povreda koje su ga zadesile, mogao bi da završi na Bosforu najpre na pozajmici, a potom i da bude otkupljen sledećeg leta, javljaju turski mediji, ali i italijanski transfer ekspert Đanluka Di Marcio.

Podsetimo, radi se o Brazilcu srpskog porekla (preko dede) koji je tokom karijere nosio dresove obe reprezentacije. Kao omladinac nastupao je za Srbiju u kvalifikacijama za U-19 Evropsko prvenstvo 2016. kada se Kilijan Mbape poigravao s njim i drugarima u Kragujevcu, a kasnije je odlučio da nastupa za Brazil u kategoriji do 20 i 23 godine.

Lijanko Vojinović

Foto: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino

U dosadašnjoj klupskoj karijeri Lijanko Vojnović je nastupao za Botafogo, Sao Paulo, Bolonju i Torino, koji ga je u julu 2017. doveo iz Brazila za 7 miliona evra.

Zanimljivo da su italijanski mediji nedavno spominjali mogućnost da Lijanko Vojnović čak obuče i dres Azura i tako postane verovatno jedinstveni primer i fudbaler koji je igrao za tri reprezentacije.

Ipak, pre svega toga treba da realizuje prelazak u Galatu koja bi neusmnjivo bila najveći klub u njegovoj evropskoj karijeri. Pored turskog šampiona za Brazilca našeg porekla zanima se i nemački bundesligaš Volfzburg koji je ipak nedavno doveo štopera Pongračića iz Salcburga, pa je pitanje da li je još ozbiljan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • StaPiseteToViBre

    24. januar 2020 | 11:11

    Vojinovic pa Vonovic pa Vojnovic... Kako se covek preziva?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA