≫ 

SAZNAJEMO: Partizan doveo Bojana Matića!

Prepreke između crno-belih i Vojvodine su posle nekoliko meseci prevaziđene, samim tim će napadač obući dres kluba iz Humske

  • 27
Bojan Matić Foto: MN Press

Više nema dileme, napadač Vojvodine Bojan Matić (27) novi je fudbaler Partizana, saznaje Telegraf. Dogovor između crno-belih i novosadskog kluba je konačno postignut, pa će se Matić priključiti osvajaču Kupa Srbije i potpisati ugovor na tri godine.

Ovakav epilog je u velikoj meri i očekivan, bez obzira što su i letos, ali i sada postojale peripetije na relaciji Partizan – Vojvodina, ali i na relaciji igrač – Vojvodina, pošto je Matić odmah prihvatio poziv iz Humske.

Ipak, Novosađani nisu odmah želeli da puste napadača u letnjem prelaznom roku, ali crno-beli, iznad svega zbog insistiranja trenera Sava Miloševića, nisu želeli da odustanu, već su nastavili i ove zime da pristiskaju “lale”, pošto su sa samim igračem nekoliko meseci imali čistu situaciju.

Zapinjalo je, naravno, uglavnom u vezi sa visinom obeštećenja, tim pre jer su informacije iz Novog Sada svaki put bile drugačije, te čelnici kluba iz Humske često nisu znali konačnu cifru koju Vojvodina potražuje.

Na kraju je ipak dogovor klubova postignut i više nisu postojale nikakve prepreke da se napadač priključi crno-belima, jer je on još mnogo ranije ugovorio svoje lične uslove i samo je čako “mig” iz Novog Sada, kako bi promenio sredinu.

Rekosmo već, Matić je početkom 2019. godine stigao u Vojvodinu iz Seula, u koji je otišao šest meseci ranije iz Mačve. U Koreji se nije najbolje snašao (na 11 utakmica postigao jedan gol), pa se posle šest meseci vratio u srpski fudbal.

Bojan Matić, FK Vojvodina Foto: MN Press

Potpunu afirmaciju fudbaler je stekao u Mačvi, gde je bio prvo najzaslužniji za ulazak ekipe u najviši rang, a zatim je u Superligi postigao 11 golova i bio jedan od najboljih pojedinaca u redovima ekipe iz Šapca.

Tokom karijere je igrao i za Zemun, Loznicu, Sentu i Jedinstvo iz Novog Bečeja. Za polusezonu u dresu Vojvodine nastupio je na igrao 14 utakmica, na kojima je četiri puta tresao mrežu, uz jednu asistenciju.

Tokom minule jeseni je odigrao 19 mečeva za Vojvodinu, na kojima je upisao devet golova i dve asistencije. To je bila dovoljna preporuka Partizanu da ponovo pokuša da ga angažuje i pojača konkurenciju u napadu, gde je tokom cele jeseni samo Umar Sadik bio jedini klasičan napadač.

Video: Luda scena na pripremama Partizana: Igrači se natrpali u kamiončić i izbacili Sadika

(Izveštač Telegrafa iz Antalije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Party Zanovac

    24. januar 2020 | 14:34

    Postoji li igrac u istoriji Partizana kojim su navijaci Partizana bili zadovoljni? Covek je dosao da bude igrac u rotaciji koji ce vise dobijati sanse od Grgica! Mozemo napokon da igramo i 4-4-2 u nekim utakmicama! Ja kapiram da bi vi Levandovskog, Aguera, Moratu ali nije realno! Sta vi mislite da je Partizan sad prodao igraca za 10 miliona i da ce sve potrositi na pojacanja? A plate treneru, strucnom stabu, igracima, zaposlenima, porez, troskovi... Vi bi vodili klub ko Terza Zvezda! On covek doveo jubilarnog pedesetsedmog stranca za tri godine! Dovodi, otpusta, prodaje na kilo, salje na pozajmice! Mi treba da ucimo na tudjem primeru, a ne na svom!

  • partizanovac

    24. januar 2020 | 16:34

    Za vaseg pavkova, doktor nauka.

  • Cc

    24. januar 2020 | 13:33

    Mogli su da dovedu ozbiljnijeg igraca kad su vec zaradili 10m od Pavlovica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA