≫ 

Strašno popodne Srba u Bundesligi: Subotićev prvenac i Kostićev pečat na pad Lajpciga!

Ajntraht srušio lidera - 2:0

  • 0

Foto: Guliver / DFL / Getty Images / Matthias Hangst

Strašna serija Lajpciga kojom se dokopao liderske pozicije u Bundesligi okončana je posle tri meseca u Frankfurtu. Ajntraht je porazio Bikove sa 2:0 pred svojom publikom, pobegao iz opasne zone i učinio uslugu rivalima koji jure dominatni tim sa istoka Nemačke na vrhu tabele.

Jedan od junaka pobede Orlova definitivno je Filip Kostić. Svaka čast i Almamiju Tureu na bombi iz 48. minuta kojom je doveo domaćina u vođstvo pre nego što je Srbin stavio tačku u četvrtom minutu nadoknade na trijumf Ajntrahta. Možda delimično i nezaslužen, pošto je Lajpcig dominirao u većem deulu utakmice, ali je domaćin kaznio brojne promašaje ekipe Julijana Nagelsmana iz prvog poluvremena.

Inače, solidnu partiju u redovima domaćina pružio je i Mijat Gaćinović koji je špartao terenom gotovo čitav meč (zamenjen u finišu), dok je Dejan Joveljić presedeo čitav meč na klupi za rezerve. Drugim vezanim trijumfom ovog proleća Ajntraht je pobegao iz donjeg dela tabele.

 

 

Poraz Lajpciga iskoristila je Borusija iz Menhengladbaha koja se ubedljivim trijumfom nad Majncom od 3:1 primakla lideru na dva boda zaostatka.

Iako je počelo loše po Ždrepce jer je Robin Kvajzon doveo goste u vođstvo u 11. minutu, dva pogotka Alesana Plee i prelepi hitac Florijana Nojhausa u 87. minutu bili su dovoljni za trijumf ekipe Marka Rozea.

 

Ovu januarsku subotu upamtiće i Neven Subotić koji je u 13. nastupu za Union stigao do prvenca u Bundesligi ove sezone.

Iskusni štoper odlično je reagovao posle kornera u 47. minutu i doneo prednost domaćem timu, dok je trijumf Čeličnih nad Augzburgom (2:0) overio Šveđanin Stefan Ingvartsen u 61.

 

Najveće iznenađenje dana napravio je Paderborn koji je kao gost porazio Frajburg sa 2:0, dok je Herta sa Markom Grujićem u timu (odigrao svih 90 minuta sasvim dobro) savladala Volfzburg u gostima posle preokreta sa 2:1.

Bundesliga, 19. kolo

Petak

Borusija Dortmund - Keln 5:1 (2:0)

(Gerero 1, Rojs 29, Sančo 48, Haland 78, 87 - Ut 65)

Subota

Ajntraht - RB Lajpcig 2:0 (0:0)

(Ture 48, Kostić 90+4)

Menhengladbah - Majnc 3:1 (1:1)

(Plea 24, 76, Nojhaus 87 - Kvajzon 11)

Frajburg - Paderborn 0:2 (0:0)

(Antvi-Dđej 48, Sabiri 84. penal)

Union Berlin - Augzburg 2:0 (0:0)

(Subotić 47, Ingvartsen 61)

Volfzburg - Herta 1:2 (0:0)

(Mehmedi 68 - Torunariga 74, Lukebakio 90)

Bajern - Šalke (18.30)

Nedelja

Verder - Hofenhajm (15.30)

Leverkuzen - Fortuna Diseldorf (18.00)

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA