≫ 

Đurđiću ugovor iz snova u 2. kineskoj ligi: Milionska ponuda ga odvela iz Švedske!

Naplatio je vrhunsku polusezonu Đurđić

  • 0

Nikola Đurđić prešao je iz Hamarbija u kineski Čengdu, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Đurđić će od ugovora zaraditi više od milion evra, što je odlična suma za iskusnog 33-godišnjaka, koji je rešio da finiš karijere zapečati vrhunkim transferom.

U Švedskoj ipak imaju za čim da žale, otišao je za transfer od 450.000 evra, a prethodno je imao sjajnu polusezonu i bio je jedan od nosilaca igre, proglašen je i za najboljeg napadača lige.

Prethodno, Đurđić je igrao za veliki broj klubova, ponikao je u rodnom Pirotu igrajući za Radnički, potom je nastupao za Voždovac, Haugesund, Helsinborg, Grojter Firt, Auzgburg, Malme i Fortunu Diseldorf, da bi zatim probao da se dokaže i u Partizanu.

Tu su i povrede sprečile Đurđića da se pokaže, rastao se brzo od crno-belih, pa je potom igrao za danski Randers, pre nego što je otišao u Hamarbi. Tu je na 54 meča dao 26 golova, uz Haugesund je imao najbolju statistiku karijere, što mu je donelo veliki ugovor Čengdua, u čemu je posredovao i Manuel Stojanović.

U Hamarbiju nisu previše tugovali zbog transfera, nego su munjevito našli novo rešenje, doveden je Paulinjo iz Hekena. Inače, prošle godine je Đurđiću propao transfer u Los Anđeles Galaksi, što je Piroćanac višestruko naplatio pozivom iz daleke Kine.

Video: Savo Milošević o novom pojačanju Matiću, Sadiku i planovima za nastavak sezone

Lacio 14 kola nije poražen, a u poslednjih 11 je nizao samo pobede u Seriji A. Kakva serija! I kakva forma pred današnji (18.00) veliki rimski derbi protiv Rome koja je formalni domaćin na Olimpiku. Pomenuta serija stavlja Lacio u ulogu favorita s kvotom 2,55, na Romu je kvota 2,70, a na iks 3,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Roma - Lacio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA