≫ 

Partizan se pobedom "odjavio" iz Turske: Crno-belima poluvreme dovoljno za pobedu nad Slovacima!

Tim Sava Miloševića sjajno odigrao u prvih 45 minuta dok je u nastavku došlo do oscilacija usled promenama u timu

  • 12
partizan - ruzomberok Foto: youtube/partizan.rs

Pobedom je Partizan stavio tačku na prvu fazu priprema u Turskoj i to tako što je u trećem kontrolnom meču savladao Ružomberok sa 2:1. Golove za crno-bele su postigli Sejduba Suma i Matej Čurma, koji je postigao autogol, te Štefan Gerec-jedni strelac u slovačkom timu.

Milošević je Ružomberoku suprotstavio najjači tim Patizana, ekipu koja je iznela jesenji deo sezone na plećima i samo je u prvih nekoliko minuta trajalo ispitivanje snaga.

Fizički snažni Slovaci su u tom periodu pokušali da nametnu autoritet sa nekoliko jačih faulova, ali kada su im igrači crno-belih uzvratili istom merom, tenzija je splasla, a Partizan preuzeo konce igra u svoje ruke.

Sve je rezultiralo tečnom igrom izabranika Sava Miloševića, koju rival nije mogao da isprati, pa se samo postavljalo pitanje koliko će Ružomberok izdržati pod pritiskom Partizana.

Nekoliko dobrih akcija i prilika je nagovestilo "kapitulaciju" Slovaka, a onda se bedem popustio u 19. minutu kada su Takuma Asano, Umar Sadik i Sejduba Suma razmenili nekoliko pasova i izbacili celu odbranu, da bi Gvinejac rutinski pogodio dalji ugao - 1:0.

Gol je dao na samopouzdanju crno-belima koji su dodatno ubrzali igru i pojačali presing na slovački tim, koji je i drugi put poklekao posle nekoliko minuta.

Ovoga puta su na sredini terena Suma i Natho "zaludeli' igrače rivala, Izraelac je potom poslao pas na bok ka Tošiću, koji je ostavio petom loptu za Miletića čiji je oštar centaršut po zemlji u sopstveni gol skrenuo Čurma - 2:0.

Slovaci posle drugog gola više nisu stizali ni da udare igrače Partizana, a imali su nameru, već su u "začaranom krugu" crno-belih pokušali da dodju do lopte.

Nije im polazilo za nogom, te su u smiraju prvog dela meča mogli još bar dva puta da vade loptu iz mreže, ali ih je spasla i sreća i nedostatak koncentracije igrača crno-belih u završnici.

Petorici novih fudbalera je Savo Milošević pružio priliku u nastavku utakmice i to se u prvih minutima odmah odrazilo i na sliku na terenu. Slovaci su pomerili linije unapred i počeli da vrše pritisak koga Partizan nije uspevao da se oslobodi.

- Mora lopta da se napadne, statiramo, a onda se jurimo sa njima, što im odgovara - dovikivali su sa klupe Partizana, ali nije davalo rezultata.

Umesto reakcije, crno-beli su primili gol. Prekid je izveo Kostadinov, a Gerec iskoristio smušenu reakciju posle skoka i matirai nemoćnog Popovića - 2:1.

Nekoliko minuta kasnije Milošević je izvršio još nekoliko izmena, a priliku je izmedju ostalih dobio i novajlija Bojan Matić, koji je pre dva dana stigao medju crno-bele. Isto je učinio i trener Ružomberoka, pa je ritam meča malo opao.

Borba se uglavnom vodila izmedju dva kaznena prostora, uz nekoliko dobrih akcija i poluprilika sa obe strane, ali meč nije bio tako energičan kao u prvom delu.

U smiraju meča Partizan je za nijansu pojačao ritam i uspeo ponovo da potisne Slovake pred sopstveni gol. Iz presinga su se izrodile prilike Matića, Pavlovića, kao najbolja akcija novajlije iz Vojvodine, Ivanović i Smiljanića koji je u 78. minutu pogodio stativu.

Ipak, do kraja meča, iako je Partizan bio bolji tim na terenu, nije bilo promene rezultata.

(Od izveštača Telegrafa iz Antalije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA