≫ 

Savo je ljut zbog "mesara" na pripremama: Bolje i sa novinarima da igramo, nego ovako

Sumirao je Milošević boravak u Turskoj nakon poslednje pripremne utakmice

  • 5

Partizan je pobedom nad Ružomberokom zaokružio boravak na pripremama u Turskoj, odrađen je sjajan posao, a sem toga ekipa se vraća kući pojačana za Bojana Matića koji je u međuvremenu stigao kao pojačanje. 

Jedina zamerka, i to ozbiljna, koju Savo Milošević ima na ovaj deo priprema su ovakve "prijateljske" utakmice koje bi, kako kaže, trebalo izbegavati u "širokom luku".

- Prosto mi je nepojmljivo da na pripremama igramo utakmice na "goli život". Meni je tako danas delovala ova utakmica - poručio je Savo nakon meča sa Slovacima, pa dodao:

- Zaista ne mogu da shvatim takve stvari. Dobro ću razmisliti ubuduće kada su u pitanju pripremne utakmice, bilo gde da budemo, ko će biti rival.

Na konstataciju srpskih izveštača da to sledeći put "mogu biti novinari", Savi se dopala čak i ta ideja.

- I to je bolje nego ovo. Zadnjih deset minuta sam strepeo da se neko ne povredi.

Što se tiče samih priprema, trener Partizana je iste sumirao sa najvišom ocenom.

- Možemo biti zadovoljni, ali ja sam zadovoljan i drugim poluvremenom, bez obzira što smo primili taj gol iz prekida. Nije lako ovim momcima da uđu u talasima, prvo njih petorica, pa četvorica, ali smo vrlo brzo odgovarali na agresiju i brzinu, i zadovoljan sam i sa ekipom koja je igrala i u drugom poluvremenu. Propustili smo u drugom četiri, pet dobrih šansi. Osnovna ideja je bila da odradimo dobar trening, da probamo svi da popravljamo sitnice koje nam fale i momci su dosta dobro odreagovali od prvog do poslednjeg minuta. Gledali su da ispravljamo ono što nam je bio problem u prethodnom periodu i tokom celog jesenjeg dela. Najbitnije danas je bilo da odradimo dobar trening i da se niko ne povredi.

Partizanova igra polako postaje prepoznatljiva i po presingu koji je bio uočljiv u tri provere u Turskoj.

- Probaćemo tako da nastavimo. Narvno da je to model kojem težimo, ali nije lako, jer visok presing ili presing zahteva stoprocentne rakcije u tom momentu sa četvoricom ili petoriciom igrača koji moraju biti sinhronizovani. Mi smo ekipa koja je i do sada imala tu reakciju, sad imamo još bolju Dosta golova smo dali iz tranzicije, tojest kada smo gubili loptu, pa protivnik krene u kontru, a mi mu ponovo im oduzmemo. Kod tih situacija smo jako opasni. Trudićemo se da to još bude bolje, jer je prosto profil naših igrača u špicu takav da možemo vrlo brzo do kaznenog prostora protivnika, ukoliko oduzmemo loptu.

Na pitanje novinara da li će Partizan dovoditi još neko pojačanje i koliko, Savo je rekao:

- Hoćemo, ne znam...Ne bih licitirao, ko to može da zna.

Kada se sve sumira, idealan boravak je bio u Turskoj, od vremena, hotela, malo povreda...

- Apsolutno smo prezadovoljni, najbitnija stvar od svega je što su momci radili maksimalno, što ekipa ima disciplinu i izuzetno visok moralni i voljni momenat. Tako da nije bilo teško sprovesti u delo taj plan i program koji smo pripremili jer su momci zaista disciplinovani i pravo je zadovoljstvo raditi sa njima.

(izveštač Telegrafa iz Turske, Zoran Ivković)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • šumar

    26. januar 2020 | 18:29

    nisam ja neki stručnjak.. kažem opet nisam kompetentan.. al kad čitam ovo sa priprema partizana... Bože oprosti ko da su otišli na.. klanje..

  • Kursumlija

    26. januar 2020 | 18:22

    Au brat zar i tebi Z.Pantic usao u mozak?

  • Cc

    26. januar 2020 | 19:19

    Hahaha ovom sve smeta sudije startovi znaci bolje da nemate protivnike i sudije za vas posebni uslovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA