Hoće li Miloš Degenek na proleće biti igrač Zvezde?

Defanzivac crveno-belih nije konkretno rekao ni da ide ni da ostaje u klubu

  • 5
Miloš Degenek Foto: Marko Jovanović

Iako je sa Crvenom zvezdom igrao dve Lige šampiona i u dva navrata nosio crveno-beli dres, defanzivac Miloš Degenek, zanimljivo, nikada nije prošao pripreme sa srpskim šampionom.

Prvi put je stigao 2018. pred kraj istih, zatim je u zimu 2019. napustio klub, da bi se onda iste godine, opet kasno na leto, vratio na Marakanu.

- Ja nikada nisam bio na pripremama sa Crvenom zvezdom, ovo su mi prve. Mnogo se radi, baš sam se iznenadio na Kipru zbog uslova za rad i načinom na koji smo radili. Tako smo nastavili i ovde u Turskoj. Veliki je profesionalizam, svi igrači maksimalno rade da bi bili bolji, jer svi znamo šta nas čeka u narednom periodu, i u prvenstvu, a onda i u kvalifikacijama za Evropu. Nisam iznenađen, jer sam očekivao i od igrača i od kluba da pripreme budu na ovom intezitetu - počeo je Degenek priču za medije koje prate Zvezdu u Turskoj.

Kod Dekija se vidi italijanski način rada

Dejan Stanković, FK Crvena zvezda, Miloš Degenek, Srđan Babić Foto: FK Crvena zvezda

Sudbina je htela da Vladan Milojević ne bude taj s kim će Degenek odraditi prve pripreme, iako ga je "vodio" u oba navrata, već sa proslavljenim srpskim fudbalerom Dejanom Stankovićem koji je nedavno preuzeo crveno-bele.

- Nema smisla da bilo ko šta o njemu kao igraču govori. Sve je osvojio kao igrač sa klubom. Svi znamo koliko je veliko ime i karakter. Od njega možeš sve da naučiš. Maltene kada sedi za stolom i večera, možeš nešto da naučiš kada ga pogledaš. Sve informacije pokušavamo da izvučemo iz njega. Iskreno, od srca mu želim da bude što bolji kao trener i da ima uspešnju trenersku od igračke karijere - rekao je Degenek, a zatim pokušao da "povuče paralelu" između Milojevića i Stankovića:

- Rekao bih nešto više drage volje, ali ja sa Milojevićem nisam bio tu na pripremama da toliko vidim kako se radilo. Ja sam tu bio kad se igralo na svaka tri dana i mi nismo imali toliko vremena da radimo sve i svašta na treningu. Ali šta da pričam o Milojeviću koji je doneo Ligu Evrope i dva puta Ligu šampiona. Kapa dole za sve. Ostavio je veliki trag u Zvezdi.

- Sa Dekijem se vidi taj italijanski način, da se dosta mora biti organizovano i defanziva upakovana. Ima tu dosta drugačijih taktičkih stvari nego što su bile kod prethodnog trenera. Zadovoljni smo i ja i ostali igrači. Baš nam je dobro.

Hoće li Degenek otići iz Zvezde?

Nenad Milijaš, Miloš Degenek, Milan Borjan Foto: Nikola Tomić

Ono što brine sve navijače Zvezde jeste to da li će Degenek na proleće biti tu, jer je poznato da je kineski Šangaj SIPG zainteresovan da ga kupi.

Ja ugovor u Zvezdi imam još tri i po godine. Za interesovanja maltene i ne znam. Niti čitam, niti pratima medije. Ja samo želim da igram fudbal i da budem srećan. A kada sam prvi dan došao u Zvezdu, ja sam rekao da sam najsrećniji na svetu.

- Ja sam ovde, svaka ponuda koja bi stigla na vrata Zvezde koja bi zadovoljila klub i bilo kog igrača, i jedna i druga strana treba da sednu i razmisle. I kada dođe taj trenutak, nas 27, 28 koliko nas ima ovde, videćemo. Ja se svako jutro probudim srećan, nasmejan sam, igrao sam dva puta LŠ - ostao je Degenek nedorečen.

Koliko te priče oko odlaska i velikog novca utiču na igrače i da li mogu da ga poremete, bilo je jedno od pitanja za Degeneka.

- Nekoga ko nije navikao - može. Ja sam navikao. I ti jaki ugovori, jeste to sve interesantno za igrača. Nije sve u parama, nešto je u tome i gde se osećaš srećno i kao čovek. Sve ima svoje vreme kada čovek treba da preuzme neku inicijativu i napravi korak za sebe i svoju porodicu. Ali ne osećam pritisak, nemam ni vremena za to jer gledam što više da radim kako bi na neki način usrećili neke druge ljude.

Miloš Degenek Foto: Nikola Tomić

Novinare je interesovalo i da li Zvezda može u nastavku sezone da igra sa sa više strasti nego što je to bio slučaj na jesen.

- Može, naravno. Ja mislim da smo i sad igrali sa tom strašću. Zvezda nikad nije izgubila strast, ne možeš ni da je izgubiš kada igraš u Zvezdi. Možda se vama sa strane čini, jer niste u svlačionici. Vi sedite gore za kompjuterima i pričate, tipkate i pišete šta hoćete. Nije uvreda za vas, ali niko ne sedi u svlačionici s nama i ne zna šta se dešava.

- Strast uvek postoji i taj ko nema strast, ne može ni da igra u Zvezdi. Zato neki ostaju, zato neki idu. Stvar je i u nekom osveženju, a ja mislim da je Zvezda na pravom putu da osvoji duplu krunu i opet ostvari nešto lepo - rekao je Degenek u kratkom razgovoru sa medijima.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFCNesa

    27. januar 2020 | 17:34

    alo bre cemu ovolko naslova o Degeneku kao da je superzvezda u Barci jbt

  • projekat drzavni

    27. januar 2020 | 15:53

    nece se primijetiti i ako ode...eka uzme sicu koja mu se nudi , posle ce morati u kinu kao i druge nazovi zvezdine zvezde..uzmi sve sto ti kina pruza..danas si tu...a sutra...

  • Zagondzija

    27. januar 2020 | 17:51

    Ma idi bre vise ako te iko hoce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA