Pankov: Za mene bi šutiranje penala protiv Partizana bila poslastica, ne zameram Miloju zbog LŠ

Defanzivac crveno-belih ističe da mu je malo krivo što više nije igrao u Ligi šampiona, ali da prethodnom treneru ništa ne zamera po tom pitanju

  • 25
Radovan Pankov

Foto: Marko Jovanović

Slobodno popodne posle ručka u ponedeljak bio je idealan termin za kratak razgovor sa defanzivcem Crvene zvezde Radovanom Pankovom koji je, u neku ruku, ponovo na početku u crveno-belom dresu.

Sve ono što je letos i jesenas gradio pred očima Vladana Milojevića sada će morati da pokaže i kod novog trenera Dejana Stankovića kod kog svi igrači kreću od nule.

Na prvom prijateljskom meču u Turskoj igrao je drugo poluvreme protiv Arke, poluvreme u kom je Zvezda, za razliku od prvog gde su primili dva gola, uspela da sačuva mrežu i preokretom slavi sa 3:2.

- Igra nije bila zadovoljavajuća u prvom poluvremenu, u drugom je bilo okej. Njima za sedam dana počinje prvenstvo, možda im je bila generalka, a nama je 24 sata od najtežeg treninga ove zime. Imamo cilj, znamo kad bi trebalo da budemo najbolji. I bićemo. Pobede jesu bitne, jer grade pobednički mentalitet. Zvezda je klub sa pobedničkim DNK. Nismo mi bilo ko - rekao je štoper crveno-belih, a zatim se osvrnuo na sudijski kriterijum u Turskoj:

Seku Sanogo, FK Crvena zvezda

Sanogo i Pankov na treningu Foto: crvenazvezdafk

- Dosta je čudan i dosta trenera se i žali na to. Moramo da razumemo njih, igrači koji su na pripremama željni su dokazivanja i da se nametnu šefu struke. Otuda je i nervoza i agresivnost.

O samom radu sa Stankovićem, Pankov je rekao:

Oduševljen sam njegovim stručnim štabom i zahtevima. Uneo je dosta poztivnih novina. Nema šta, vidi se da je bio ozbiljan dasa i fudbaler. Mada, lagao bih da kažem da sam imao njegov poster kao klinac, ali sam ga cenio. Jedan je od retkih koji je na istom nivou igrao i za reprezentaciju i klub. Prijaju nam priča i rad sa njim. Razgovara i sa najstarijima i najmlađima, svima posvećuje pažnju.

Nije Pankov imao dilemu i kada će se "lomiti" kada je u pitanju šampionska titula.

Prva četiri kola proleća su nam prekretnica, već tada možemo da dođemo do toga da kažemo da smo prvaci.

S obzirom na to da je Zvezda na jesen izgubila večiti derbi, navijači jedva čekaju priliku za revanš na Marakani.

161 Večiti derbi, FK Partizan, FK Crvena zvezda

Pankov u klinču sa Pavlovićem na derbiju Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

- Rano je da se priča o derbiju, ali tačno je da ga čekam sa nestrpljenjem. Pokazao sam emotivnu stranu sebe (plakao ispred severa u Humskoj). Zbog nervoze, slomilo me je da su nam navijači pružili podršku. Nisam zamišljao da tako bude u derbiju na debiju. Daće Bog biće ih još mnogo, imam brojke u glavi koje bih voleo da ispunim i ka kojim stremim. Voleo bih da doživim 100. utakmicu u Zvezdi, da bude mnogo golova, trofeja... Nikad ne znaš kakav ti je put suđen, ali tako bih voleo da bude.

A na pitanje da li bi šutirao penal u derbiju, kao u Kopenhagenu, i kako bi proslavio eventualan gol, Pankov je rekao:

- Naravno da bih šutirao, to bi mi bila poslastica. A posvetio bih ga mom malom sinu Milošu i ženi. Prvo bih ka njima pokazao, nagovaram je da dođe s njim na prvu utakmicu. Onda bih otrčao ka severnoj tribini.

Pankov se indirektno ponudio i da šutira penala na utakmicama koje bude igrao.

Radovan Pankov

Pankov na meču u Kopenhagenu Foto: crvenazvezdafk

Šalio sam se Boćkom (Boaćijem) da ću da počnem da šutiram. Malo u šali, ali i ozbiljno, da će tako i da bude. Zašto da ne, rado bih se prihvatio u nekim situacijama. Biće kako mister Stanković odluči.

Polusezonu Pankova u Zvezdi definitivno je obeležio onaj meč u Kopenhagenu, kada je bio "hladan kao špricer" tokom penal serije.

U Danskoj nam je pao teret, znali smo da ćemo barem Ligu Evrope da igramo. Igrati Ligu šampiona nije mala stvar - rekao je Pankov, a potom se osvrnuo na to što nijedan meč u LŠ nije počeo kao starter:

Miloju ne zameram ništa, ali krivo mi jeste. Odigrao sam koji minut protiv Bajerna. Daće Bog da opet uđemo u Ligu šampiona, da nas isprati sportska sreća, a verujem da hoćemo. Prvo da osvojimo titulu. Svake godine biće sve teže da se ulaziu Ligu šampiona, UEFA sužava sito. Biće mnogo teže onima koje nisu iz liga petice da uđu u to društvo.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cile

    28. januar 2020 | 09:04

    Sanjaj žutokljuncu penale. Ko o čemu gani bi penale

  • G...

    28. januar 2020 | 10:12

    Da bi ti sutnuo penal tvoj klub mora da dodje do kaznenog prostora sa loptom. To je vec prva prepreka ka cilju koja je jako velika. Ostalo da ne komentarisem. 0 suteva na jednoj utakmici sve govori samo za sebe. Tako da tesko da ce ti se san ispuniti. Zato razmisljaj kako da se odbranis od Sume. Tu je veliki problem za tebe. Ali dobro jos si mali porasces.

  • Cc

    28. januar 2020 | 08:59

    Grobari odmah komrntarisuu ijao sto ste ljubomorni mukice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA