≫ 

Bivši trener Ludogoreca otkrio zašto Kafu nije uspeo u Zvezdi!

Za srpske medije u Turskoj govorio je sadašnji selektor Bugarske Georgi Dermendžijev

  • 0
Trening Crvene zvezde Dermendžijev u razgocvoru sa srpskim medijima Foto: Telegraf.rs

Pomalo neočekivano na treningu Crvene zvezde u Beleku, u utorak ujutru, na tribinama se pojavio nekadašnji trener Ludogoreca Georgi Dermendžijev.

U društvu svojih pomoćnika, Dermendžijev je sada kao selektor reprezentacije Bugarske "svratio" nakratko i u razgovoru sa srpskim medijima rekao je da će uživo posmatrati meč srpskog šampiona protiv Ludogoreca u subotu.

To mu je i primaran posao s obzirom na to da je u Tursku stigao kako bi gledao pripreme i mečeve bugarskih timova i što bolje "upakovao" nacionalni tim za mečeve u plej-ofu Lige nacija.

Osvrnuo se malo i na onaj duel između Zvezde i Ludogoreca 2016. godoine, kada je izbacio crveno-bele iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trening Crvene zvezde Dermendžijev sa svojim pomoćnicima Foto: Telegraf.rs

Ova Zvezda je mnogo bolja nego ona iz 2016. godine, što se vidi i kroz dve Lige šampiona. Za mene nije iznenađenje što je Zvezda igrala LŠ dva puta zaredom, jer sam znao kakvi su vam dometi i šta možete - rekao je Dermendžijev, a onda se osvrnuo i na onaj meč u Beogradu:

Ta utakmica mi je ostala u sećanju kao jedna od onih na kojoj je atmosfera bila najvrelija. Kod kuće imam jedan video snimak koji sam sačuvao i koji pustim sebi kada god poželim. Čak i svojim drugarima puštam kakva je atmosfera tada bila. Bio je to mnogo dobar i emotivan meč.

Na pitanje da li mu je taktika bila da isprovociraju Gelora Kangu koji je tada dobio crveni karton, Dermendžijev je kroz osmeh rekao:

- Ne, ne, nije. Takva je trenutna situacija bila.

Izneo je Dermendžijev i svoje mišljenje zašto Kafu nije uspeo na Marakani.

Milan Borjan, Džonatan Kafu Kafu i Borjan su bili saigrači i u Zvezdi i u Ludogorecu Foto: Marko Jovanović

- Video sam da je loše igrao u Zvezdi. Tamo u Ludgorecu je bilo dosta Brazilaca i oni su se držali zajedno. Bilo im je mnogo lakše da igraju.

Osvrnuo se i na to što je tada bio i trener Milanu Borjanu koji je, inače, obavljao funkciju rezervnog čuvara mreže Ludogoreca.

Pričao sam sa Borjanom ovde, vidim da mu je lepo, da mu dobro ide i da je kapiten. Možda sada malo i žalim što nije više branio dok je bio u Ludogorecu - rekao je Dermendžijev.

Video: Stanković aplaudirao igračima Zvezde: Vidiš kako je teško kad ne može da se uzme lopta

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA