≫ 

Nesporazum u Turskoj: Zvezda zatvorila, pa otvorila treninge za novinare

Crveno-beli su popodnevni trening odradili bez prisustva medija, ali će svaki naredni biti otvoren za javnost

  • 10
FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Iako je prethodno novinarima koji prate Crvenu zvezdu rečeno da neće moći da izveštavaju sa svih treninga na pripremama u Turskoj, srpski šampion je u međuvremenu "promenio" odluku i vratio stara pravila.

Prvobitna odluka je, prema rečima PR službe tima sa Marakane, bila da će novi šef stručnog štaba Dejan Stanković dozvoliti samo uvodnih 30 minuta dok će onaj deo koji ima veze sa taktikom biti zatvoren za javnost. Međutim, novinari za večernji nisu dobili ni svojih pola sata, iako za to vreme javnost ne može ni da se upozna sa "novom Crvenom zvezdom".

Trening je odrađen bez prisustva medija iz Srbije koji su po lokalnim terenima pratili trening Šahtjora i utakmicu između Lehije i Dinama, da bi u međuvremenu iz tabora Zvezde stiglo "zeleno svetlo" za sve treninge u budućnosti - uz obrazloženje da je u pitanju bio samo nesporazum na relaciji PR službe i stručnog štaba.

Trening Crvene zvezde u Turskoj Foto: Telegraf

To praktično znači da će navijači Zvezde, koji su jedva čekali drugi deo priprema da vide kako novi trener radi i šta njihov voljeni klub očekuje na proleće, moći da se kroz izveštaje sa treninga upoznaju sa sistemom koji Stanković forsira.

A što se tiče prvobitne odluke da se određeni treninzi zatvore, takav slučaj nije upamćen u novijoj istoriji kluba, barem što se tiče priprema srpskog šampiona.

S druge strane, većina trenera Zvezde je znala da zatvori treninge tokom sezone, ali na dan pre meča. Eventualno dva ukoliko su i pitanju evropske utakmice.

A podsetimo da su u toj novijoj istoriji na klupi sedeli treneri kao što su Vladan Milojević, Miodrag Božović, Slaviša Stojanović, Robert Prosinečki, Vladimir Petrović Pižon, Dušan Bajević, Valter Zenga i drugi.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA