≫ 

Partizan prešao na plan B posle Rajkovića: Nova opcija štoper koji je igrao u Belgiji

Crno-beli su i tokom leta bili u kontaktu sa defanzivcem, ali je on tada bio pod ugovorom u Kazahstanu, dok je sada slobodan igrač, jedan od retkih sa srpskim pasošem

  • 13
Uroš Vitas, FK Standard Lijež

Uroš Vitas; Foto: Profimedia

Čekao je Partizan Slobodana Rajkovića kompletan letnji i gotovo ceo aktuelni zimski prelazni rok, ali je defanzivac, pošto je celu jesen trenirao sa crno-belima, dugo vagao, držao na “ledu” i njih i Crvenu zvezdu, ali i Peruđu u kojoj je na kraju, kada je ponestalo izbora i - završio.

Timu iz Humske je potreban još jedan štoper, bar tako tvrdi struka, te se danima vaga ko bi mogao da bude najbolje, makar prelazno rešenje, do letnje pijace, kada će i izbor na tržitu biti veći. Kako stvari trenutno stoje, najbliži dresu Partizana u ovom trenutku je – Uroš Vitas.

Defanzivac je želja trenera Sava Miloševića, iako u Humskoj i nisu baš svi saglasni sa tim rešenjem, te bi do polaska u Katar, na drugi deo priprema, trebalo da bude doneta i konačna odluka u vezi sa njegovim amgažovanjem, ali i načinjeni još neki konkretniji koraci.

Savo Milošević

Savo Milošević želi da dovede Vitasa posle propalih pregovora sa Rajkovićem; Foto: FK Partizan

Ta odluka se prevashodno tiče fizičkog stanja fudbalera, pa bi Vitas trebalo da prođe testove kod kondicionog trenara Marka Stojanovića, kako bi bilo utvrđeno koliko je spreman, odnosno koliko bi otprilike bilo potrebno vremena da se dovede u stanje u kome može da odgovori obavezama. Jer već uveliko kasni za ostatkom tima koji je prošao kompletnu fazu rada u Antaliji, baziranu upravo na fizičkoj pripremi.

Na osnovu tih testova, koji su, prema nekim najavama, trebalo da se obave tokom današnjeg dana, ali nisu, biće i doneta konačna odluka u vezi sa statusom Uroša Vitasa. Ukoliko Stojanović potvrdi da je defanzivac zadovoljio na fizičkom planu, ostali deo realizacije posla će biti daleko lakši.

Razlog je jednostavan: Vitas je od 20. januara slobodan igrač na tržištu, posle rastanka sa kazahstanskim Irtišom, a njegova želja, kako letos, tako i sada, da se vrati u Partizan, gde je proveo deo fudbalskog školovanja, ni u jednom momentu nije bila sporna.

Uroš Vitas

Vitas je tokom karijere nosio dres Rada odakle je otišao u Belgiju; Foto: MN Press

Ukoliko, pak, crno-beli odustanu od angažovanja Vitasa, ulogu alternativnog štopera bi do letnjeg prelaznog roka i boljeg izbora na tržištu mogao da preuzme Milan Smiljanić, koga je trener Milošević već testirao na pomenutoj poziciji tokom priprema u Turskoj i sasvim dobro se snašao.

Partizanu je, naravno, ponuđeno još nekoliko rešenja na mestu centralnog defanzivca, ali kako u obzir dolaze samo igrači sa srpskim pasošem, a takvih je malo dostupnih u ovom trenutku na fudbalskoj pijaci, struka je više okrenuta ka Vitasu, koji je skautiran i minulog leta, ali se kockice nisu poklopile. Hoće li sada?

Pogledajte njegove najbolje poteze:

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFC

    28. januar 2020 | 16:44

    Vitas za Rajkovica izmislio fudbal

  • Cc

    28. januar 2020 | 17:23

    I vi bi sa Vitasom da igrate LS hahaha dobijes 10 miliona a dovodite ovako smesne igrace poput Skrbica Matica i Vitasa...

  • Oks

    28. januar 2020 | 17:34

    Iskreno ova sezona je završena, spremate se za novu i pamet u glavu i pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA