Intervju sa Milanom Gajićem: Moćna poruka za Mihajlovića, zašto Mister Deki, kraj karijere u Zvezdi

Desni bek crveno-belih odgovarao na pitanja novinara na pripremama u Turskoj

  • 0
FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

Život profesionalnog sportiste često zna da bude surov u smislu da je odvojen od porodice u onim danima kada bi nekako trebalo da bude pored njih, a upravo takav slučaj je i sa desnim bekom Crvene zvezde Milanom Gajićem!

Rođen je u "nezgodno" vreme, odnosno u vreme kada srpski timovi najčešće budu na pripremama, te je rođendan (28. januar), umeso sa porodicom, proslavio sa saigračima.

U utorak posle treninga, zajedno sa Ričmondom Boaćijem, Gajić je sekao tortu povodom svog 24. rođendana i tom prilikom je imao jasnu želju.

Milan Gajić i Ričmond Boaći

Foto: crvenazvezdafk

Kao što sam rekao i saigračima, kada su meni i Boaćiju čestitali, poželeo sam duplu krunu. To je ono što nam nedostaje i moja je lična želja za prvi deo godine. Ide posle leto, Bože zdravlja i nova Liga šampiona, ali je fokus definitivno na duploj kruni - počeo je Gajić priču na novinarima, a zatim se osvrnuo na tu prvu godinu dana provedenu u Zvezdi:

Generalno sam zadovoljan postignutim za ovih godinu dana, i što se tiče ličnog i što se tiče klupskog uspeha. Došao sam u Zvezdu pre godinu dana iz jednog malo težeg perioda u Bordou gde nisam igrao posslednjih šest meseci. Bilo je potrebno da se prilagodim na sve novo. Atmosferu, načn igre, zahteve... Što se mene tiče, nekad sam pružao bolje nekad nešto slabije partije, ali taj moj prvi utisak je da sam svoja očekivanja na ličnom planu ispunio.

"Zvezda je veliki klub, zašto ne bih ostao i do kraja karijere"

 

Ono što je svakako obeležilo Gajićev boravak na Marakani jeste odluka kluba da ga ne licenciraju za Ligu šampiona.

MILAN GAJIC

Gajić je jedan od najaktivnijih protiv Proletera, Foto: MN Press

To je neka završena priča. To su neke odluke koje su donešene kako su donešene. Ja sam to ispoštovao do kraja. Ipak je trener taj koji bira igrače i donosi odluke. Sigurno je da sam se osećao razočarano i bilo mi je teško. Ali sam profesionalno sve prihvatio, nastavio da radim i čekam svoje šanse kako bi ih iskoristio na svakoj utakmici koju sam igrao.

Desni bek je priznao da, iako većinom nije bio u planu kod Vladana Milojevića, nijednog trenutka nije razmišljao da napusti klub.

Nisam razmišljao da napustim Zvezdu, nijednog trenutka se to nije dovodilo u pitanje. U svakoj ekipi postoji konkurencija. Nikad nisam imao problem konkurencije i borbe za poziciju. Jednostavno se tako namestilo da je trener video drugačije stvari i ja sam to poštovao. Nisam neko ko biu na prvu loptu tražio klub i bio nezadovoljan - rekao je Gajić i dodao:

- Došao sam u Zvezdu da ostvarim svoje snove, da se borim za mesto u timu i danas, sutra, ako se ukaže prilika, nastavim karijeru negde dalje. Isto tako ne bi bio nezadovoljan da duži period ostanem u Zvezdi ili do kraja karijere. Zašto da ne, ovo je veliki klub. Koliko god mislili da je svima u interesu da odu negde dalje, to uopšte nije tako.

- Ja sam zadovoljan svojom karijerom. Često mi ljudi govore da Bordo nije bio pravi potez za mene u tom trenutku, ali ja to ne vidim tako. Posle tog SP kada vam se pojavi jedan tako veliki klub i kada imate toliko godina, teško je odbiti i razmišljati u jednom trenutku da li je to pravi potez za vas ili ne. Tamo sam imao dve teške povrede, odsustvovao sam skoro godinu i po dana sa terena. Ali sam se sklesao i oblikovao kao čovek. Doneo sam puno profesionalizma.

"Zašto Mister? Nekako je tako krenulo otpočetka"

 

dejan stanković

Foto: crvenazvezdafk.com

Za Gajića slobodno možemo da kažemo da je na novom početku u Zvezdi, a novinare je interesovalo i kakav je Dejan Stanković na treninzima.

Mene lično je fascinirala ta energija koju je Mister doneo sa sobom. Ima puno entuzijazma, volje i želje da sve stvari koje je naučio tokom karijere negde i nama prikaže i dočara. I mi da pokušamo polako da upijamo. Negde se već i vidi neka zamisao posle ovih mesec dana. Neke novine. Dosta se potencira na taktici što i nije novost s obzirom na to da je celu svoju karijeru proveo u Italiji - rekao je Gajić koji je objasnio i zašto Stankovića zovu Mister:

- Mi ga oslovljavamo sa Mister. Negde tako je otpočetka krenulo.

Eventualno "buđenje" Gajića značilo bi i da je fudbalska reprezentacija Srbije na dobitku. Poznato je koliko Orlovi kubure sa desnim bekom, a da je Gajić u neku ruku projektovan da se kroz Zvezdu oblikuje za nacionalni tim.

- Ja verujem da taj cilj i dalje stoji. Niti sam korak dalje niti unazad. To je neka moja vizija za budućnost i dalje. Ali sve to dolazi tek iz jednog kontinuiteta igara u Zvezdi koje su meni kod bivšeg šefa struke malo nedostajale. I dalje je to otvorena tema. Želim prvo da se ustalim u Zvezdi. Krenulo je novo poglavlje, nove pripreme, a to je nešto što stoji negde u dubini.

- Kao neko svetlo na kraju tunela. Put do toga je trnovit i stvari u životu moraju da se poklope. I kada mislite da ste bliztu toga, nešto se namesti. Lično, i da se ne desi to jednog dana, neću videti kao neuspeh. Želja svakog Srbina je da brani boje nacionalnog tima.

"Moja mama je išla u školu sa Mihajlovićem! Mnoge bitke je pobeđivao, pobediće i ovu"

 

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

S obzirom na to da je Gajić rodom iz Borova, desni bek Zvezde je samo za Telegraf.rs prokomentarisao tešku situaciju u kojoj se, zbog bolesti, našao njegov zemljak Siniša Mihajlović.

To je bio veliki šok za sve nas. Moja majka je išla s njim u srednju školu, generacijski. Borovac je on, i ja sam iz Borova. To je neka veza, ali ne znam ga ja lično. Verujem da je to samo stranica u njegovom životu u kojoj će izaći kao pobednik. Kao što je mnoge sportske i životne bitke pobeđivao. Koliko vidim iz novina, hvala Bogu ide na bolje. Iako je bolest uvek nepredvidiva. Ja mu svim srcem želim da se izbori sa tim do kraja.

Na konstataciju da je Bolonja, posle ovoga sa Sinišom, dobila veliki broj navijača sa strane, Gajić je rekao:

- Ja bih voleo da Bolonja nema nijednog navijača, a da se Siniši to nije desilo.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA