≫ 

Cela Tanzanija zbog njega navija za Aston Vilu: Nestvarna scena iz Afrike, i to u najluđoj pobedi!

Samata je nova zvezda Premijer lige!

  • 0
Mbvana Samata Foto: youtube.com

Fudbaleri Aston Vile plasirali su se u finale EFL Kupa pobedivši Lester sa 2:1, nakon remija sa 1:1, što je donelo nezapamćeno slavlje u Engleskoj i Tanzaniji.

Meč je imao filmsku završnicu, Target je pogodio zavođstvo u 12. minutu, Ihenačo je vratio Lester u igru u 72, ali je u 93. minutu heroj Vile postao Trezege.

Na pas Elmohamadija sa desne strane, uleteo je silovito i sa ivice peterca pogodio malu mrežu, što  je izazvalo erupciju na Vila Parku.

Tresao se Birmingem, a Vila je postala prvi klub u svetskom fudbalu koji je došao do velikog finala u čak 14 različitih decenija - Vembli je zakazan, a to nije učinjeno samo u tri perioda, tokom 1870-ih, 1930-ih i 1940-ih.

Navijači su uleteli na teren, munjevito je celo igralište bilo prekriveno pristalicama Vile, na rukama se našao egipatski kralj Trezege.

Egzotiku pobede upotpunio je i jedan momak iz Tanzanije, Mbvana Samata. Cela Tanzanija je bila na nogama zbog ove utakmice, svi su gledali kako im heroj ulazi u finale i ide na Vembli, a praćenje mečeva bilo je organizovano na otvorenom. Pogled na masu dovoljan je za nevericu...

Samata je došao iz Genka pre samo nedelju dana, postao je prvi tanzanijski igrač koji je postao deo Premijer lige. Ovo mu je bio debi iz snova, na promociji je obećao da će cela Tanzanija navijati za klub. Nije se dugo čekalo na potvrdu.

Sada se čeka rival u finalu na Vembliju - Mančester siti je pobedio Junajted u prvom meču polufinala sa 3:1, revanš se igra u sredu u 20.45.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA