Žigić "tukao" Šahthjor sa Proleterom, pa pričao i o bratu Nikoli: Nije hteo da bude trener, ali...

Branko Žigić vodio novosadski Proleter do trijumfa nad velikim Šatjorom, a za srpske medije je priznao da njegov brat Nikola, sada pomoćnik u reprezentaciji Srbije, posle karijere nije razmišljao u pravcu trenerske karijere

  • 1

Ako te jedan Šahtjor, stalni učesnik Lige šampiona, pozove da protiv njega igraš prijateljski meč, onda to znači da su u tebi videli neki kvalitet koji im je potreban s druge strane terena!

Takav slučaj je sa Proleterom iz Novog Sada koji je u Beleku igrao protiv kombinovanog tima "rudara" i pobedio ih sa 1:0 golom u prvom poluvremenu.

Mnogo nam znači što smo igrali protiv Šahtjora. Mi smo i letos bili na pripremama u Sloveniji, pa smo iskoristili priliku da im izađemo u susret i odemo u Austriju na meč sa Šahtjorom. Izgubili smo sa 3:0. Pozvani smo i drugi put, što znači da smo tada ostavili dobar utisak. Iako smo na papiru mali klub, svakako prija i godi igrati sa Šahtjorom. Ubeđen sam da će Proleter iz godine u godinu rasti i da će dostići veći nivo kluba. Ne smemo da zaboravimo da je tu Vojvodina koja je broj jedan u gradu, mi moramo da budemo broj dva bili bolji ili lošiji od njih kao klub. Ali svakako prija Proleteru ovakav susret - rekao je posle meča trener srpskog tima Branko Žigić.

Rezultat će se verovatno zaboraviti s obzirom na to da je u pitanju prijateljski meč, ali ono što Žigića može da raduje jeste "fajterska" partioja njegovih momaka koji su u nekoliko navrata sjajnim akcijama izigrali Ukrajince.

Svakako moram da odam jedno veliko priznanje igračima Proletera na prikazanom protiv Šahtjora, svih 22 igrača su opravdali očekivanja. S obzirom na to da se nalazimo u trećoj nedelji priprema, i fizički i taktički su izgledali besprekorno. Ne smemo da zaboravimo da je Šahtjor učesnik Lige šampiona, uzeli su sijaset titula u Ukrajini. Ovaj meč je pokazatelj da se mi nalazimo na dobrom putu - rekao je Žigić i dodao:

Branko Žigić Branko Žigić, trener Proletera Foto: Telegraf

Rano je govoriti i raditi neku dublju analizu, ali ako momci budu ovako igrali onda nema razloga za strah vezano za opstanak. Očekujem mnogo bolji Proleter na proleće s obzirom na to da sam ja tim preuzeo u 9. kolu, na gostovanju Mačvi u Šapcu. Nije bilo puno prostora za tumbanje i kombinovanje. Zadovoljno smo dočekali zimu, a ove pripreme će biti pravi pokazatelj da mogu više. Ciljevi kluba su da, ukoliko se otvori prostor, stignemo do plej-ofa, ali napominjem da nimalo nije lako sačuvati prvoligaški status u žestokoj konkurenciji.

Priznao je Branko da često razmenjuje mišljenja sa rođenim bratom Nikolom, nekadašnjim napadačem Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, koji je sada pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću u nacionalnom timu.

- Nikola je nedavno upao na školovanje za profi licencu u Srbiji, iako jedno vreme, posle igračke karijere nije razmišljao u tom pravcu. Pomagao je Krstajiću jedno vreme, sada je kod Tumbakovića i mislim da će biti od velike koristi tokom martovskog okupljanja i plej-ofu LIge nacija. Stalno razmenjujemo mišljenja i konsultujemo se, a očekujem da naša reprezentacija zaslužuje da ide na EP. Neće biti lako, ali verujem u njih - rekao je trener Proletera i dodao da ne bi bilo iznenađenje da braća Žigić zajedno vode neki tim:

Nije nemoguće. Ja sam opet krenuo svojim stopama. Posle 12 godina provedenih u klubu kao igrač, dočekao sam šansu da posle dve i po godine kao pomoćni trener da preuzmem ekipu i budem šef stručnog štaba. Hvala ljudima u klubu što su mi to omogućili i pružili mi šansu i verujem da ću i ja i moja ekipa opravdati njihova očekivanja.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Beleka)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA