≫ 

Krstović promašio pobedu Zvezde u 90. minutu, crveno-beli pucali "ćorcima" protiv Vardara

Tim Dejana Stankovića odigrao bez golova sa Makedoncima

  • 48
FK Crvena zvezda, FK Vardar

Printskrin: Youtube/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da pobede Vardar u okviru prijateljskog meča na pripremama u Turskoj - 0:0.

Za razliku od prvog meča protiv Arke (3:2), kada je bilo i prilika i golova, Dejan Stanković definitivno ne može da bude zadovoljan ofanzivnim poslom svojim momaka.

Veliki broj netačnih pasova (pogotovo u prvom delu), nedostatak ideje u poslednjoj trećini, bespotrebno petljanje s loptom u izgledom situacijama su nešto na čemu će Stanković morati da obrati pažnju do početka prolećnog dela prvenstva.

Ako ništa, Zvezdin Mister će posle ovog meča barem s ponosom moći da pruži ruku mladom Konotaru i čestita mi na partiji koju je pokazao. Bez lažne skromnosti, ovaj mladi levi bek bi mogao da bude otkrovenje. Kao i već pominjani Gavrić koji je u 90. minutu probio po levoj strani i ostavio zicer za Krstovica koji očajno zahvatio loptu. Bila je to, ujedno, i najbolja prilika za Zvezdu

Zvezdino prvo poluvreme je bilo za zaborav, a podatak da su tek u 28. minutu uputili prvi udarac ka golu (Vulić tukao tik iznad prečke) jasno govori da je izostala ideja u napadu. Svakako i završni pas za Pavkova i Boaćija, a sve kao posledica dosta netačnih pasova na sredini terena.

Grešio je Petrović, zatim u finišu poluvremena i Vulić, dok su napadi po krilu preko Garsije i Simića bili tupi.

dejan stanković

Foto: crvenazvezdafk.com

Doduše, Simić je u prvom delu meča kreirao odlicnu akciju,ali ga Pavkov nije ispratio duplim pasom. Da jeste, krilni napadač bi verovatno sam izašao ispred golmana.

Vredi pomenuti i odličnog Rašu Pankova koji je skoro uvek bio na pravom mestu, kao i Milana Borjana koji je savetima komandovao na terenu.

Sudeći po gestikulacijama na klupi, Dejan Stanković je očigledno više bio zadovoljan partijom u drugom delu. A tamo Vardar u prvih 15 minuta nije mogao da dođe do daha.

- Ajde malo da stanemo na loptu i da se smirimo - komandovao je neko iz odbrane makedonskog tima.

Odbrane koja je u 59. minutu imala dosta sreće kada je Jovančić petom, posle kornera, tukao tik pored stative.

Podatak da je Zvezda u 70. minutu iz kornera pogodila stativu preko Milunovića jasno govori da su crveno-beli bili i te kako opasni iz prekida. Uostalom, Stanković je na jutarnjem treningu vežbao upravo kornere i prekide.

Odluka Stankovića da mladog Konotara povede u Tursku ispostavila se kao odlična,jer je levi bek u drugom delu pokazao da je dostojan crveno-belih dresa. Dobijao je i pohvale od saigrača,najviše od Milunovića.

- Bravo, mali! Bravo - vikao je Milunović posle jednog odličnog centaršuta Konotara.

On i njegovi saigrači u defanzivi su odlično odradili posao, ali je napad srpskog šampiona definitivno zakazao.Naredna prilika je već u subotu protiv Ludogoreca.

FK Crvena zvezda, Pripreme Kipar

Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Vardar 0:0

 

Crvena zvezda - prvo poluvreme: Borjan, Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić, Petrović, Vulić, Garsija, Simić, Boaći, Pavkov

Drugo poluvreme: Vasiljević, Gajić, Degenek, Milunović, Konotar, Jovančić, Nikolić, Vukanović, Gavrić, Ben, Tomane

Vardar: Gačevski,  Bradarovski, Toševski, Najdoski, Mladenovski, Žunior, Micevski, Dimoski, Popzlatanov, Avramovski, Ibiši

Tok meča:

89. minut - Gavrić je vrlo agilan, sjajno je prošao po levoj strani, sjano je i proigrao Krstovića koji iz idealne situacije uspeva da promaši čitav gol!

86. minut - Krstović je šutirao, golman Vardara intervenisao... Makedonci gotovo da ne prelaze na polovinu Zvezde.

78. minut - U šansi je bio Tomane. Dobio je upotrebljiv centaršut iz dubine terena, lepa je to "kifla" bila, ali Portugalac nije bio najprecizniji iz solidne pozicije.

71. minut - STATIVA! Milunović se sjano odrazio na prvoj stativi posle skraćenog kornera, zahvatio je loptu glavom, ali nije imao sreće da pogodi mrežu - lopta je pogodila "dalju" stativu

59. minut - Najbolja prilika za crveno-bele,i to posle kornera. Jovančić je pokušao petom,ali je lopta prohujala pored stative

55. minut: Zvezda deluje mnogo bolje na početku drugog dela, lopta je pretežno u nogama srpskog šampiona koji traži način da ugrozi gol rivala.

46. minut: Dejan Stanković je izmenio čitav tim.

I poluvreme

45. minut: Kraj prvog poluvremena.

41. minut - I Vardar je zapretio, s tim da je iz izgledne prilike njihov igrač šutirao daleko pored gola. Borjan je,za svaki slučaj , bio na toj strani

38. minut - Ponovo je pokušao Vulić,ovoga puta iz slobodnjaka. Lopta je prošla pored leve stative gola Vardara.

30. minut - Dobra prilika za Zvezdu, ali je Boaći sa nekih 14 - 15 metara šutirao preko gola.

28. minut - Imamo i prvi šut Zvezde ka golu Vardara ,i to jako opasan. Lopta je išla pod prečku posle udarca Vulića, ali je golman vrhovima prstiju izbacio u korner. Prethodno je Pankov spasio crveno-bele posle greške Petrovića na sredini terena.

25. minut - Zvezda do sada nije imala nijednu pravu priliku, nijedan šut ka golu protivnika.

14. minut - Lepa akcija Zvezde koju je započeo Simić , ali umesto da mu Pavkov vrati loptu i kompletira dupli pas za šansu on je "našao" Garsiju koji je zakomplikovao stvari i izgubio loptu.

10. minut - Uvodni deo meča obeležilo je nekoliko grešaka igrača Zvezde u pasu, a vredi napomenuti da je lopta više bila u posedu Vardara koji je, čini se, i te kako motivisan.

Video: Stanković aplaudirao igračima Zvezde: Vidiš kako je teško kad ne može da se uzme lopta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😎

    29. januar 2020 | 17:17

    Ovi klinci Nikolić i Gavrić su najbolji igrači Zvezde

  • Bob.f

    29. januar 2020 | 17:44

    Vi ne mozete pobediti ni jednu ekipu ako je sudjene regularno! Obicne kante!!

  • Xxx

    29. januar 2020 | 15:42

    Jeste ovaj gobeljic drvo od igraca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA