≫ 

Vulićević svečano ispraćen u penziju, ali ostaje u Partizanu kao trener!

Nova uloga za beka

  • 7

U u trofejnoj sali kluba u Humskoj 1, zvanično se od igračke karijere oprostio igrač i bivši kapiten Partizana Miroslav Vulićević.

Vulićević je u Partizan došao u prelaznom roku 2013/2014 godine, u crno-belom dresu odigrao je 215 utakmica i time se upisao u ‘Klub dvesta’.

Sa Partizanom je osvojio četiri trofeja Kupa Srbije i dve titule šampiona, upisao je jedan gol i dvadeset jednu asistenciju.

U prisustvu brojnih medijskih kuća Vulićevića je pozdravio predsednik FK Partizan g. Milorad Vučelić koji mu je uz zahvalnost za doprinos proteklih šest godina u klubu poželeo i puno uspeha u daljoj trenerskoj karijeri, a potom uručio i sliku poznatog beogradskog slikara Miše Kravceva, kao i uramljen dres sa brojem četiri sa potpisima njegovih saigrača.

- Ovo su situacije u kojima ima patetike i osetljivosti. Malo je igrača koji u tako srčano igrali za Partizan. Sećam se tvog povređenog ramena u finišu sezone i kako si se vratio. I uvek bio predan i posvećen Partizanu. Veliki borac koji je bio borben i umeo je da igra fudbal. Sve to spojio je u jedno. Verovatno je mogao da nastavi da igra fudbal, sigurno je mogao još da pruži, ali je odlučio da karijeru završi u Partizanu. Dao nam je mnogo i nadam se da mi je Partizan i uzvratio. On će nastaviti da bude deo Partizana i nastaviće da radi u omladinskoj školi Partizana. Tu će moći sve ono što je naučio da nastavi da prenosi na buduće generacije - rekao je Milorad Vučelić.

Miroslav Vulićević Foto: FK Partizan

- Hvala porodici bez koje ne bih bio to što jesam. Ona je najviše trpela, karantini, putovanja, znate kako to već ide... Sada ću im malo vratiti. Svi treneri od Leposavića, Raške, Ivanjice i Novog Sada su uticali na moju karijeru - rekao je Vulićević.

- U sportu uvek može više, ali kada se okrenem, ja sam zadovoljan svojom karijerom. Da mi je neko rekao da ću ovde, ne bih verovao. Puno trofeja, preko 200 utakmica, lepih trenutaka. Sve bih oberučke prihvatio da sam mogao da biram kao dete.

Sada sledi trenerski izazov, takođe u Humskoj.

- Kao što se kaže, mada se jedna vrata zatvore, druga se otvore. I zato hvala ljudima iz kluba koji su me pozvali da ostanem u Partizanu. Nadam se da će ta trenerska karijera biti još uspešnija nego igračka. Šta god da sam uradio na terenu, neka mi ne zamere, sve je to bilo u afektu i u žaru igre. Hvala i novinarima, koji su uvek bili uz mene. Hvala i na kritikama, jer svaka od njih, iako ih mi igrači nekada teško prihvatamo, dobra je i motiv više budem bolji - zaključio je Miroslav Vulićević.

Video: Savo Milošević sumira pripreme Partizana u Antaliji

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4

    29. januar 2020 | 15:24

    Bravo Vule, legendo crno bela🖤

  • ♦️⭐⭐

    29. januar 2020 | 15:31

    Sta radi onaj Ilijev Jos u klubu????????Ceraj to

  • D. M.

    29. januar 2020 | 17:38

    Šta to on ikoga može da nauči? On je jedan od najneškolovanijih igrača koji je ikada igrao u Partizanu. Njegova tehnička i taktika obučenost su katastrofalni. I takve ova uprava postavlja da nam vode i uče decu! Očigledno žele da nam upropaste omladinsku školu, da više nemamo naše klince, dovode poluigrače iz inostranstva i na njima mešetare, trpaju parice u svoje džepove. A Partizan? Ma koga zabole, bitno je da su buđelari puni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA