Nadam se da ću se vratiti u Zvezdu: Najbolji igrač Vardara otkrio zašto 2014. nije uspeo na Marakani

Daniel Avramovski ne krije da bi voleo da još jednom obuče crveno-beli dres

  • 0
Daniel Avramovski Foto: Telegraf

Dobro poznato lice navijačima Crvene zvezde viđeno je tokom meča srpskog šampiona protiv Vardara u sklopu priprema u Turskoj!

U pitanju je Daniel Avramovski (25) koji je svojevremeno nosio crveno-beli dres, a koji je trenutno najbolji igrač i strelac makedonskog tima. Gol protiv bivšeg kluba nije postigao, ali svakako jeste namučio defanzivce Zvezde.

Nedugo posle meča dao je i izjavu za pojedine srpske medije koji prate Zvezdu u Beleku i priznao je da se nada da će još jednom obući crveno-beli dres.

- Drago mi je što sam video neke ljude s kojima sam sarađivao ranije. Srce mi je puno što sam igrao protiv Zvezde i nadam se da ću opet nekada igrati, a možda i, ako sve bude kako treba, obučem još jednom crveno-beli dres. Ali najpre moram da napredujem još kao igrač - rekao je Avramovski i dodao:

Vidim da Zvezda želi da igra fudbal i mislim da mogu mnogo da urade. Poželeo sam Zvezdi puno sreće, želim im da stignu do titule i da podižu nivo balkanskog fudbala.

O samom meču u Beleku je rekao:

FK Crvena zvezda – FK Spartak Subotica, Daniel Avramovski, Nenad Lalatović Avramovski u razgovoru sa Lalatovićem Foto: Telegraf

- Ovo je sada pripremni period, možda su im i noge malo teške. Ja to znam po sebu. Pustiće ih to, svaku utakmicu će da dižu formu i doći će ta potrebna svežina.

Prisetio se Avramovski i perioda kada je igrao za srpskog šampiona. Dosta se očekivalo od njega kada je 2014. stigao na Marakanu, ali nije opravdao očekivanja.

- Mnogi su očekivali dosta od mene, i ja sam od sebe. Došao sam u veliki klub, dobio sam broj 10 i bila mi je velika čast što sam nosio taj broj i taj dres. Krivicu ne tražim u drugima. Bo sam mlad i neiskusan, možda je trebalo više da radim. Bilo je i nekih povreda. 

- Možda je na neki način i bilo opterećenje što sam nosio broj 10. Ja to nisam osećao, ali su ljudi tražili mnogo više od mene, a ja sa svojim povredama nisam uspeo da se izborim sa tim što treba. Posle toga je došlo i puno igrača, ja nisam dobio svoju šansu, ali se nadam da ću je nekada još dobiti ako bude prilike. Gledajući sada, možda sam i prerano došao u Zvezdu, Da sam stigao sa ovom fizikom i razmišljanjem, mislim da bi bilo baš drugačije.

FK Crvena zvezda – FK Spartak Subotica, Daniel Avramovski Avramovski slavi gol protiv Spartaka Foto: Telegraf

Za sve one koji su zaboravili Avramovskog, u pitanju je momak koji je 2014. stigao na Marakanu kao veliki potencijal i već na pripremama je dao gol skoro sa pola terena protiv Krškog. Zatim je na debiju u šampionatu postigao jedini pogodak protiv Spartaka u 79. minutu.

U međuvremenu su se javili problemi sa povredama i Makedonac je odigrao svega 12 mečeva za crveno-bele u sezoni. Pozajmljen je OFK Beogradu, da bi se onda preselio u Olimpiju. Igrao je i za Vojvodinu, a svojevremeno ga je hteo i zagrebački Dinamo.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA