Vulićević se oprostio fudbala, pa otkrio detalje iz karijere: Odbio sam reprezentaciju zbog svadbe

Kako u Leposaviću da kažem da dođu 15 dana kasnije zbog utakmice, to nije moguće, smeje se sada već bivši fudbaler i otkriva kako je igrao derbi sa najtežom povredom i vraćao iščašeni lakat bez anestezije

  • 3

Dve decenije je Miroslav Vulićević proveo u profesionalnom fudbalu, od toga poslednjih šest godina u Partizanu, gde je i rešio da okači kopačke u klin i posveti se trenerskom poslu. Možda je, kaže, mogao još malo da igra, ali nije želeo da se navikava na drugu sredinu posle Humske, da se eventualno razočara i sa gorčinom oprosti od lopte koja mu je donela toliko radosti. Umesto toga, među crno-belima je postao "penzioner" kako dolikuje, a zatim otvorio dušu i ispričao neke zanimljive detalje iz karijere.

Miroslav Vulićević Foto: Marko Jovanovic

Prisetio se teških povreda, sa kojima je igrao mečeve, kako mu je zbog svadbe izmakao poziv u reprezentaciju, ali i šta je planirao u "drugom životu", odnosno trenerskom putu.

- Realno sam sagledao stanje, temeljno obradio situaciju i doneo odluku. Videli ste i sami da poslednjih šest meseci nisam igrao. Seo sam s ljudima iz kluba, sve sabrao, oduzeo. Nisam želeo da posle Partizana idem u manji klub, s manjim ambicijama. Nisam želeo da mi se fudbal smuči i da posle šest meseci sam sebi kažem da neću više. Kad već nisam otišao u inostranstvo ranije, a imao sam neke ponude, daostavljam i porodicu ili se selim na šest meseci ili godinu, nije išlo da se vučem po stare dane. Mislim da sam doneo najbolju odluku - rekao je na Miroslav Vulićević.

Vulićevića čeka novi izazov - trenerski poziv. Za početak će raditi u Omladinskoj školi.

- Ostavili su mi mogućnost da uđem u Omladinsku školu. Imao sam sastanak sa direktorom Vanjom Radinovićem i dogovorili smo kako ćemo dalje. Još nisam spreman da preuzmem neku selekciju, generaciju. Polako učim, pomagaću u radu sa svim selekcijama, da idem na treninge...

miroslav vulićević Foto: partizan.rs

Savete mu je dao i dugogodišnji klupski drug i takođe novopečeni penzioner Saša Ilić.

- Pričao sam sa Sašom, čujemo se često. Rekao sam mu svoju odluku, dao mi je podršku. Pričao sam i sa Igorom Duljajem, on mi je takođe dao puno korisnih saveta. Rekao mi je da će mi prvih šest meseci biti sve novo, ali da idem korak po korak i da se ne brinem.

Vulićević trenutno ima B licencu, uči sa A, a namerava da stigne do vrha - profi licence. Najlepše uspomene iz Partizana nosi iz sezone 2016/2017, kada je sa crno-belima osvojio "duplu krunu".

- Dosta lepih trenutaka pamtim, svaki derbi, svaku pobedu. Gol Steaui manje više, ali je duboko u srcu urezana sezona u kojoj smo osvojili "duplu krunu" . To je epski uspeh, ona proslava, vožnja kroz grad... Svaki dečak koji igra fudbal sanja tako nešto. Ta proslava, vožnja u otvorenom autobusu kroz Beograd.

IGRAČ KOJI JE PRKOSIO MEDICINI

Vulićević je celu karijeru proveo u srpskom fudbalu. Možda i ne bi da na jednom od derbija nije pokidao ukrštene ligamente kolena i praktično ostao bez angažmana u Namačku. Ipak, još uvek nikome nije jasno kako je sa tako teškom povredom odigrao 45 minuta protiv Crvene zvezde.

- Ne volim baš da pričam puno o sebi, ali to je zaista retkost. Ligamenti kolena su mi bili pokidani još u prvom poluvremenu, a da pritom nisam ni bio svestan toga, niti sumnjao da je tako ozbiljna povreda. Znao sam samo da nešto nije u redu, ali kako se do tada gotovo nikada nisam povređivao, nisam imao čak ni istegnuća mišića, ko je mogao da posumnja na tako nešto. Sećam se da je posle derbi vikenda u četvrtak bila utamicasa. Bešiktašom, pa su odmah otišli na proveru, da znamo o čemu se tačno radi. Kada je maghnetna rezonanca pokazala da su pokidani prednji ukršteni ligemanti, bio sam u šoku. Zvao sam doktora Iliju Rosića da dođe po mene u ordinaciju, da ne bih promašio izlaz, tako sam bio sluđen. Nisam verovao da to meni može da se desi, pošro sam gledao i na TV i uživo da kada se ta povreda dogodi, igrač padne i jauče u bolovima, a ja sam odigrao 45 minuta i to derbija sa Crvenom zvezdom. Bilo mi je teško, uhvatio sam ritam, igrali smo Evropu...

FK Partizan, prozivka, pripreme Foto: Nikola Tomić

I to nije sve, potvrda da je Vulićević bio fenomen kada su povrede i prag bola u pitanju je i teško iščašenje lakta na meču sa Voždovcem. Posle koga je od stručnjaka zahtevao da ga vrate na mesto bez anestezije.

- Video sam odmah na terenu da mi je lakat otišao udesno posle pada i da to izgleda strašno, pa su mi i najavili odmah operaciju. Uzeo sam samo telefon od naše medicinske službe da se javim majci i supruzi da sam dobro i da ne brinu, da ću stići za šest, sedam sati kući, posle zahvata. Otišao sam u bolnicu, prvo su sve snimili, nećkali semalo, ali kada je ustanovljeno da ništa nije puklo, rešili su da ga vrate. Popio sam pre toga tabletu za bolove i procedura je takva da nisam mogao odmah da uđen u totalnu anesteziju, dok dejstvo leka ne prođe za nekoliko sati. Onda sam predložio da mi vrate lakat “na živo”, bez anestezije, da ne čekam ceo dan. Još su me zezali da će boleti još više, jer su neki od lekara bili “zvezdaši”. Bio sam uporan i kažem im da vraćaju bez ičega, pa ako zaboli mnogo, da stanemo. Bilo je kritično nekoliko minuta, ali vratismo ga bez ičega.

Markel Susaeta, Miroslav Vulicevic Foto: Tanjug/Ap

ŽENIDBA PRE REPREZENTACIJE

U reprezentaciji Srbije je upisao tri prijateljska meča i smatra da je to sasvim korektno s obzirom na konkurenciju koju je imao.

- Bili su tu Bane Ivanović, Dušan Basta, Antonio Rukavina, internacionalci u najboljim godinama i uvek sam bio tu negde na širim spiskovima, ali objektivno teško se bilo izboriti u takvoj konkurenciji. Zato su tri poziva sasvim u redu, ali da vam otkrijem jednu istinitu anegdotu, zamalo se desio i četvrti. Moj prijatelj Radovan Ćurčić je tada bio pomoćnik u stručnom štabu i nagovestio mi je da ću možda dobiti poziv za jednu prijateljsku utakmicu sa Južnom Korejom i to baš za vikend kada sam se ženio. Rekao mi je da je situacija “sad ili nikada”, ali i da mu je rečeno da mi prenese i da odložiom svadbu 15 dana ako treba. Ipak, zahvalio sam se i rekao da je to nemoguće. Pa, gde u Leposaviću da odložim svadbu, tamo tradicionalni običaji, 400 gostiju... Kako tamo da kažem ljudima: “Ej, izvinite, odlažemo svadbu zbog utakmice, dođite za 10, 15 dana...”. To je nemoguće objasniti! - zaključije kroz smeh Miroslav Vulićević, taze fudbalski penzioner.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA