≫ 

Grčka Vlada uz pomoć UEFA zavodi red u domaćem fudbalu: Pao dogovor, rigorozne kazne za neposlušne!

Posle godina nemilih događaja, vreme je za radikalne promene

  • 0
Greece Ownership Spat Soccer Foto: Tanjug/AP

Grčki fudbal već dugo je, mada ne zvanično, u fazi "vanrednog stanja" koje je došlo do tog stadijuma da je i vlada ove zemlje preuzela odgovornost da "očisti" najpopularniji sport od svih negativnih pojava poslednjih godina. 

Skorašnja dešavanja (ubistvo bugarskog navijača na derbiju PAOK-Aris, konstantne tenzije na relaciji PAOK-Olimpijakos, napad na kuću VAR sudije) bila su samo dodatni povod da grčka država napravi radikalni zaokret u rešavanju ovog problema, pa je tako Ministar u vladi Jorgos Gerapetritis u sedištu UEFA u Nionu u dva dana obavio sastanke na ovu temu.

Gerapetritis je u Nionu, o istom problemu, razgovarao i sa predstavnicima FIFA.

Pojedini grčki mediji prenose da je tom prilikom dogovoren model koji će se primeniti na tamošnji fudbal, u sadejstvu Evropske kuće fudbala i Grčke, u cilju njegovog oporavka.

Ivan Savidis, PAOK Kontroverzni gazda PAOK-a Ivan Savidis vadi pištolj tokom prekida derbija sa Aekom pre dve godine Foto: Tanjug/AP

UEFA, prenosi dalje isti izvor, garantuje Grcima tehničku podršku u smislu implementacije novih zakona koji će biti "amin" za sve aktere grčkog fudbala, naročito klubova iz kojih se generiše najveća tenzija.

Ukoliko klubovi ne budu poštovali nove zakone, ne samo da će biti sankcionisani u domaćim okvirima, već će biti diskvalifikovani iz evropskih takmičenja.

Više detalja o sastanku predstavnika grčke Vlade i UEFA biće poznati narednih dana, a grčki mediji podsećaju da će predsednik Evropske "kuće fudbala" Aleksander Čeferin uskoro, baš zbog novonastale situacije, posetiti Grčku zbog sastanka sa premijerom te države.

Podsetimo, nove tenzije u Grčkoj pojavile su se nakon optužbi iz tabora Olimpijakosa da gazda PAOK-a Ivan Savidis, osim solunskog kluba, ima vlasničkog udela u još jednom superligašu Ksantiju, što je protiv pravila. Tim povodom se oglasilo Ministarstvo privrede saopštenjem da bi PAOK trebalo da bude izbačen iz lige, što je izazvalo momentalni revolt navijača crno-belih koji su organizovali masovne proteste.

Video: Gazda PAOK-a sa pištoljem jezivo pretio sudiji, arbitar posle dva sata priznao gol!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA