≫ 

Mančester siti ima plan za Slobodana Tedića: Evo šta su mu rekli na Etihadu kada je potpisao ugovor

Napadač ostaje u Čukaričkom samo do leta, posle sledi nova pozajmica

  • 1
Foto:fkcukaricki.com

Slobodan Tedić je u januaru ove godine i zvanično postao fudbaler Mančester sitija, a na Banovom brdu će ostati do kraja sezone na pozajmici. Njegov transfer je potvrda odličnog rada omladinske škole Čukaričkog, ali i opredeljenja da mladi igrači dobiju šansu u prvom timu.

Tedić je nedavno, pre polaska s Brđanima na pripreme na Kipar, boravio nekoliko dana u Mančesteru, a u izjavi za zvanični sajt je sumirao utiske koje je poneo s Ostrva.

- Sjajno je bilo tih nekoliko dana. Odradio sam preglede, još neke individualne testove, a bio sam i na meču Sitija protiv Kristal Palasa. Oduševljen sam bio čitavim ambijentom, tribine su bukvalno uz teren, jedino što Siti nije uspeo da pobedi, bilo je 2:2. Bio sam u loži sa roditeljima, bili smo na sjajnim mestima - nasmejao se Tedić, koji je potom nastavio:

SLOBODAN TEDIC Foto: MN Press

- Specifično je to što Siti ima fudbalski kompleks baš u centru grada. Tu je akademija, ima skoro dvadesetak terena, a koriste ih deca od deset godina do omladinaca. Postoji jedan most koji spaja terene akademije sa glavnim zdanjem, stadionom Etihad. Veći deo vremena sam proveo u akademiji, ali sam imao prilike da idem i na utakmicu.

Tedić je, zanimljivo, kao i većina fudbalera, veliki ljubitelj čuvene igrice „Fantazi Premijer lige“, a iz svog novog kluba uvek ima maksimalnih trojicu igrača.

- To su Bernardo Silva, De Brujne i Aguero. Jesu skupi, ali vrede, donose bodove. Dok je Aguero bio povređen, menjao sam ga sa Žezusom.

Slobodan Tedić, potpisivanje ugovora Mančester Siti Foto: FK Čukarički

Mladi reprezentativac je od novih "poslodavaca“ dobio i savete za buduću karijeru, pa i za prolećni deo sezone koji će provesti u Čukaričkom.

- Rečeno mi je da moj boravak u Sitiju treba da mi bude podstrek da još bolje radim, kako bih jednog dana zaigrao u prvom timu. Takođe, pomenuli su da nigde ne treba da žurim, da će sve doći u svoje vreme. Kazali su mi i da se polako privikavam za odlazak u inostranstvo i da ne treba da imam neki pritisak, ali da uvek dam sve od sebe. Plan je da posle ove polusezone u Čukaričkom, odem na novu, jednogodišnju pozajmicu, najverovatnije negde u Holandiju. Mislim da ta liga prija našim igračima, jedna je od najboljih za razvoj mladih igrača, pogotovo za napadače, s obzirom da tamo pada mnogo golova - istakao je Tedić.

Slobodan Tedić, FK Čukarički Foto:fkčukarički.com

Ofanzivac Brđana ne krije da mu je Ajaks jedna od dražih ekipa u Holandiji, kao i Dušan Tadić koji je jedan od omiljenijih fudbalera u njegovom rodnom Novom Sadu.

- Prošle godine sam ih pomno pratio, ta ekipa je eksplodirala, igrali su fantastičan fudbal u Ligi šampiona. A Tadić je išao u istu osnovnu školu kao i ja, „Đorđe Natošević“. Kad sam bio klinac, on je već bio zvezda u Vojvodini, dolazio je kod nas, uzimali smo mu autograme. Lično ga ne poznajem, ali sam bio kao klinac već u Vojvodini, dok je on tamo trenirao - otkrio je Slobodan Tedić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA