≫ 

Buđenje velikana, golovi, huligani: 10 utakmica koje nikako ne smete da propustite ovog vikenda!

Telegraf Sport vam najavljuje uzbudljiv fudbalski vikend

  • 2

Dok čekamo skori početak Superlige, mnogi od nas će ovog vikenda slobodno vreme prekratiti uz utakmice stranih liga koje umeju da budu dobra razonoda.

Još ukoliko se pogodi pa je na programu neki od lokalnih derbija koji prati poprilična tenzija, popodnevni ili večernji ugođaj može da bude potpun.

Telegraf Sport vas zato vodi kroz najzanimljivije utakmice koje nas očekuju ovog vikenda.

SUBOTA

Notingem Forest - Lids (18.30, Sport klub)

Dva uspavana džina engleskog fudbala konačno su se probudili i sanjaju povratak u Premijer ligu. Lids je drugi i igra fantastičan fudbal pod Marselom Bijelsom, Notingem je četvrti, razlika je samo četiri boda što obećava uzbudljiv okršaj na čuvenom Siti Graundu. Uzbudljivo će sigurno biti i oko stadiona jer obe ekipe prati strastvena podrška bez obzira gde gostuju, a u Notingemu je pojačano policijsko prisustvo jer je najavljen dolazak oko 5.000 navijača iz Jorkšira.

Lids Junajted Foto: Guliver/George Wood/Getty Images

Bajer Leverkuzen - Borusija Dortmund (18,30, Eurosport 2)

Jedan od derbija 21. kola Bundeslige igra se na čuvenoj Baj Areni gde će Farmaceuti sa mladom zvezdom u formi Kai Havercom pokušati da produže agoniju Milionera nakon ispadanja iz Kupa Nemačke. Na drugoj strani neće biti kapitena Marka Rojsa, ali su tu udarne napadačke igle Sančo i Haland, kao i nova zvezda Borusije u nastajanju Đovani Rejna (17) što obećava uzbudljiv meč. Navijački, ovaj duel ne donosi preteranu tenziju, ali fudbalski je godinama već garant za spektakl i golove. Uostalom, pogledajte samo poslednje četiri utakmice u kojima je slavila Borusija, rezultati su bili 4:0, 3:2, 4:2, 4:0.

Na četiri meča u svim takmičenjina Erling Haland dao je osam golova i sve oči su oprte u njega pred večerašnje (18.30) gostovanje Dortmunda Leverkuzenu. Ovo je i važan meč za neizvesnu šampionsku trku u Nemačkoj - kec je 3,05, iks 3,45, dvojka 2,30, a 3+ 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Leverkuzen.

Helas Verona - Juventus (20.45, Arena Sport)

Stara dama gazi ka novoj kruni u Seriji A, ali joj ovog vikenda na tom putu stoji tim našeg Darka Lazovića. Najpopularniji tim iz Grada ljubavi nalazi se u sjajnoj formi, u sredu je čak "otkinuo" bod Laciju u Rimu (0:0), a kako je na drevnom Bentegodiju ove sezone saplitao dobre timove kao što su Fiorentina ili Sampdorija, Kristijana Ronalda i drugove sigurno ne očekuje piknik.

Inter je na tri, Lacio na četiri boda - dakle, Juventus ove sezone čeka neizvesna trka za titulu u Seriji A do kraja, a Stara dama večeras (20.45) gostuje Veroni koja nema poraz u poslednjih sedam kola. Dvojka je 1,55, a dupla šansa 1X 2,44. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Verona - Juventus.

Kristijano Ronaldo, Mauricio Sari, FK Juventus Foto: Profimedia

NEDELJA

Sivas - Bašakšehir (14, Sport klub)

Znamo šta mislite - zašto ovi kog đavola pišu o njima, zašto bismo gledali ovo? Ali, ako pogledate tabelu turskog prvenstva videćete da se sastaju prvi i drugi na tabeli koji imaju šampionske ambiicije i želju da iskoriste probleme istanbuslkih velikana. Sivas je turski Lester za koji nastupaju dvojica bivših fudbalera Partizana - Armin Đerlek i Petar Škuletić - dok je Bašakšehir omiljeni klub (tako bar kažu) turskog predsednika Redžepa Tajpa Erdogana što obećaca uzbudljiv derbi. Pride, meč počinje u 14 i može da bude dobro zagrevanje za lep početak fudbalskog popodneva.

Borusija Menhengladbah - Keln (15.30, Eurosport 2)

Možda vam na prvi pogled njihova imena ne obećavaju spektakl, ali grešite. Radi se o dva izuzetno popularna kluba u nemačkoj pokrajini Rajnoj koji će odigrati veliki derbi ovog vikenda na čuvenom Borusija Parku. Ždrepci se bore za titulu, Keln se uzdigao sa novim trenrom Markusom Gizdolom i pobegao iz borbe za opstanak, a kako su prošli put u Menhengladbahu policajci sa terena uklanjali maskirane huligane Kelna, ovaj derbi nikako ne smete da propustite. Ni za živu glavu.

navijači keln borusija menhengladbah Foto: AP/Martin Meissner

Mančester Siti - Vest Hem (17.30, Sport klub)

Iako je u Engleskoj ovog vikenda na snazi dvonedeljna reprezentativna pauza puleni Pepa Gvardiole će na teren u duelu sa posrnulim Vest Hemom. Čekićari nisu pobedili već šest utakmica, Siti je u nizu od dva vezana poraza pa je janso d aće pokušati da poprave utisak u turobnoj sezoni u kojoj zasostaju preko 20 bodova za liderom Liverpulom. Građani obožavaju da igraju s njima, u proseku im daju po četiri gola svaki put kada se sretnu pa je spektakularna goleada zagarantovana.

Bajern Minhen - Lajpcig (18.00, Eurosport 2)

Veliki derbi Bundeslige igra se u Minhenu. Rekordmajster dočekuje jesenjeg šampiona sa istoka Nemačke i budite sigurni da vam je goleada zagarantovana. Zašto? Zato što Bajern obožava da ponižava najveće rivale. Možda povuče ručnu posle 25 minuta protiv Majnca na 3:0, ali zato kada su naspram njih Šalke, Borusija Dortmund ili protivnik koji se osmeli da napadne, ne gine mu iživljavanje. Baš takva sudbina čeka Lajpcig, koji je u očajnoj formi u protekle dve nedelje i koji plaća skupu cenu odlukom da proda Napoliju kapitena Dijega Demea. Zato će biti surovo kažnjen.

Da li je ovo sezona u kojoj RB Lajpcig može da konkuriše za titulu? Odgovor bi trebalo da dobijemo danas (18.00) jer Bikovi gostuju Bajernu i ako izgube ostaće četiri boda iza Bavaraca. Kvota na Bajern je 1,48, na iks 4,60, a na dvojku čak 6,25. A GG3+ „plaća“ 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bajern - RB Lajpcig.

Robert Levandovski Foto: Marko Jovanović

AEK - Panatinaikos (18.30)

Olmpijakos i PAOK su odmakli u šampionskoj trci i pobegli atinskim rivalima, ali daleko od toga da okršaj na Olimpijskom stadionu u prestonici Grčke neće biti zanimljiv. Uvek kada se sastaju atinski Žuti i Zeleni atmosfera je uzavrela na tribinama jer je važno pokazati komšiji ko je bolji na terenu. Tako će fudbaleri oba tima odgirati verovatno još jedan meč sa izuzetnom tenzijom, a AEK pokušati da se revanšira PAO-u za jesenjih 3:2.

Inter - Milan (20.45, Arena Sport)

Derbi dela Madonina usled dominacije Juventusa godinama nije imao preveliki značaj iako se gledao valjda kao evociranje uspomena na neka davnija vremena. Ipak, sve se to promenilo ove sezone. Za Inter možda ne dolazi u najboljem trenutku jer su u blagoj krizi (dva remija i pobeda na poslednje tri ligaške utakmice), a kako se i Milan malo podigao u poslednje vreme posle dolaska Ibrahimovića najveću korist bi opet mogao da ima Juventus, ako Rosoneri sapletu komšiju. Dakle, utakmica za sve sladokusce koji obožavaju kalčo.

Milan nema poraz od dolaska Zlatana Ibrahimovića, priključio se borbi za izlazak u Ligu Evrope, ali ga večeras (20.45) očekuje gradski derbi s Interom koji juri titulu. Kec na Nerazure je 2,00, dvojka na Rosonere 3,80, a iks 3,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Milan.

Utakmica Milano Torino Foto: Tanjug/AP

PSŽ - Lion (21.00, Arena Sport)

Sveci su odavno obesmislili francusko prvenstvo surovom dominacijom u Ligi 1, ali ako je nešto sigurno to je da im se jedan od najvećih rivala neće predati bez borbe u derbiju na Parku prinčeva. Nejmar odustvuje zbog navodne povrede, Mbape nije u dobrim odnosima sa trenerom Tuhelom, pa gosti imaju šansu iako ne blistaju u poslednje vreme. Oni će biti praćeni velikom podrškom svojih navijača u prestonici, pa barem mogu da zagrme na tribinama, ako već igrači budu sprečeni na terenu.

P. S. Ispratite slobodno i okršaj Betisa i Barselone (nedelja, 20.45), možda Andalužani produže agoniju šampiona Španije započetu eliminacijom iz  Kupa Kralja od Atletik Bilbaa.

Video: Prvi američki huligan želi da organizuje tuču s Rusima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA