≫ 

Potrošio 80 miliona na pojačanja, pa dao otkaz na Fejsu: Klinsman nije više trener Herte!

Neočekivana situacija u Berlinu

  • 0
Jirgen Klinsman Foto: Tanjug/AP

Jirgen Klinsman nije više trener Herte o čemu je obavestio javnost putem fejsbuka što je još jedno neprijatno iznenađenje za navijače berlinskog kluba koje ih je zateklo u utorak.

Herta se sa doalskom Klinsmana stabilizovala, rezultati su po njegovom dolasku 27. novembra bili obećavajući, čak je i prelazni rok odrađen kao nikad do sad sa potrošenih 80 miliona evra, ali poslednja rezultatska posrtanja naterala su "Klinsija" na ovakvu odluku.

On će ostati u klubu, ali na poziciji supervizora za sportska pitanja.

U poruci koju je ispisao na fejsbuku, između ostalog, poručio je kako veruje da će ekipa uspeti da zadrži bundesligaški status.

- Na kraju novembra, krenuli smo sa takmičarski jakim timom u borbu za opstanak - napisao je Klinsman koji je za deset utakmica koliko je vodio tim u proseku osvajao 1.2 boda.

Hertu je ostavio na 14. mestu, sa šest bodova više od prvog tima "ispod crte" Fortune.

- Za kratko vreme bilo smo na pravom putu i uspeli da se distanciramo od najugroženijih ekipa. Ubeđen sam da će Herta izboriti opstanak.

Klub iz Berlina je u minulom prelaznom roku potrošio najviše od svih u ligi u januaru: Pjontek iz Milana plaćen je 22 miliona, Tusar iz Liona 25, s tim da je vraćen na pozajmicu u francuski klub. Doveden je i Mateus Kunja iz Lajpciga za 18 miliona, a Lukebakio je otkupljen od Votforda po ceni od 20 miliona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA