≫ 

Nikad gori Geret Bejl, može li Zidan da ga preporodi?

Velšanin ima neprepoznatljivu statistiku ove sezone, ali i sve manje vremena

  • 0
Geret Bejl Printskrin: Twitter/@CallumJEllis

Geret Bejl se ozbiljno muči u Real Madridu. Velšanin se u prethodnom kolu protiv Osasune vratio u startnu postavu, ali je ponovo pružio mlaku i nimalo impresivnu partiju, piše „Marca“.

Ako ostavimo po strani probleme koje ima van terena, Bejl proživljava verovatno najgoru sezonu u Madridu. Njegovi nastupi bili su znatno ispod kvaliteta fudbalera njegovog renomea, i partija koje je pružao tokom prethodnih godina.

Istina, do kraja sezone ostalo je još mnogo utakmica, ali Bejl nije pokazao nikakve znakove vraćanja u prepoznatljivu formu. Do danas, odigrao je samo 16 utakmica i uspeo je da postigne tri gola, uz dve asistencije. U aktuelnoj, sedmoj sezoni u Realu, brojke su mu daleko najslabije.

FAKTI:

Sezona 2013/14: 22 gola, 19 asistencija

Sezona 2014/15: 17 golova, 12 asistencija

Sezona 2015/16: 19 golova, 15 asistencija

Sezona 2016/17: 9 golova, 5 asistencija

Sezona 2017/18: 21 gol, 7 asistencija

Sezona 2018/19: 14 golova, 8 asistencija

Sezona 2019/20 16: 3 gola 2 asistencije

Bejl je sa Realom osvojio jednu titulu šampiona Španije, Kopa Del Rej, dva Superkupa Španije, četiri Lige šampiona, tri Superkupa Evrope i četiri Svetska Kupa za klubove - ukupno 15 trofeja za sedam godina. Pored toga, igrao je važnu ulogu u dva finala Lige šampiona; u Lisabonu je zatresao mrežu Atletika, a u Kijevu je dva puta pogodio protiv Liverpula.

Italy Soccer Champions League Foto: Tanjug/Ap

Stvari su se, međutim, promenile.

Sve je počelo još letos kada je delovalo da će napustiti klub i kada Zidan, kako se činilo, ne računa na njega. Potom je došlo do neočekivanog obrta, Bejl je ostao, a Zidan mu je pružio priliku. Bejl je do sada propustio 13 utakmica zbog povreda, a trener ga je u više navrata ostavljao izvan protokola čak i kada je bio spreman. Od 16 utakmica koliko je odigrao, samo je u šest uspeo da na terenu provede svih 90 minuta.

Zinedin Zidan ga brani; govori da će i dalje računati na svoju „jedanaesticu“, ali Bejlova forma mu ne sugeriše da bi trebalo da ostane dosledan. Ukoliko Bejl uskoro dramatično ne promeni formu, Zidan će morati da potraži alternativna rešenja na njegovoj poziciji.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA