"Četvorka" Borusije koja uteruje strah rivalima: Haland opet pogodio, Kostićev Ajntraht se raspao!

Sjajna uvertira "Milionera" pred prvi meč osmine finala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom

  • 0
erling haland

Foto: Tanjug/Ap

Borusija se vratila na pobednički kolosek, vetar u leđa sa snagom orkana dobila je od svojih najvernijih navijača, čija je spektakularna koreografija bila uvertira za savršenu utakmicu "žutih" i pobedu nad Ajntrahtom u prvoj utakmici 22. kola Bundes lige - 4:0!

 

Bila je to jedna od onih utakmica kada rival na "Signal Iduni" ne uspeva da se "sastavi" i igra onoliko koliko mu dozvoli tim Lusijena Favra.

U velikom stilu odgovorili su igrači Dortmunda na dva vezana poraza, u Kupu od Verdera i onom šokantnom od Bajera u prethodnoj rundi (3:4), pa ni sve bolji tim iz Frankfurta nije imao šta da traži sa takvom silom.

Goleada je krenula sa pogotkom Lukasa Piščeka u 33. minutu, bio je to i jedini pogodak u prvom poluvremenu, da bi u nastavku usledio pravi potop gostiju u režiji Sanča Halanda i Gereira.

Napomenimo da je norveški "vunderkind" postigao svoj već osmi gol ove sezone, galopira ka gornjem delu liste strelaca, a ispred sebe, od saigrača, ima smao Rojsa (11) i Sanča (13).

Možda je ovo bio i najlakši gol koji je postigao od dolaska u Nemačku, pošto mu je Hakimi servirao savršenu asistenciju, pa je egzekucija bila najprostija moguća.

 

Borusija je pred većinu utakmica ovog gola prišla Bajernu na samo bod zaostatka u šampionskoj trci.

Bavarci u nedelju igraju protiv Kelna u gostima.

Podsetimo, Borusija već 18. febrauara igra prvi meč osmine finala Lige šampiona, biće to spektakl u najavi protiv Pari Sen Žermena koji stiže u Dortmund pred "Žuti zid".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA