≫ 

Februar je, a Liverpul je već u Ligi šampiona! Maneov 100. gol, 17. vezana pobeda "Redsa"...

Budući prvak, teže no što se očekivalo, pobedio Norič u gostima

  • 2
sadio mane Sadio Mane / Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Liverpula udarili su još jednu "recku" u svom nezadrživom trijumfalnom maršu: teže nego što se očekivalo savladali su "fenjeraša" Norič 1:0, za 17. uzastopnu pobedu!

Strelac jedinog gola bio je Sadio Mane, koga je Klop ostavio na klupi, pa uveo u 60. minutu, a ovaj u 78. vešto iskoristio pas Hendersona i finiširao solo akciju. Postavlja se pitanje da li je VAR mogao da odreaguje, jer je Mane, čini se, pre prijema lopte s leđa gurnuo igrača Noriča, a onda sebi napravio prostor za šut - i pogodio.

Kako bilo, Mane je tako upisao svoj "jubilarac" u Premijer ligi: 100. gol otkad je na Ostrvu, 75. za Liverpul, a 25 je imao na svom kontu u dresu Sautemptona.

Liverpul je ovom pobedom, rekosmo, nastavio nestvarnu nisku rezultata...

Bio je ovo 43. meč "Redsa" bez poraza, samo ih još šest deli od rekorda koji drži Arsenal iz sezone 2003-2004. godine. Takođe, Liverpul je osvojio 103 boda u tom nizu od mogućih 105, pobedivši na 34 od 35 utakmica.

Niko pre Liverpula nije u prvih 26 kola osvojio 76 bodova, koliko trenutno ima Klopov tim (25-1-0)...

I još jedan podatak vredan pažnje koji možda i najbolej slika superiornost evropskih prvaka u Engleskoj ove sezone: Liverpul je matematički obezbedio plasman u Ligu šampiona naredne sezone, iako je tek februar!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA