≫ 

Počinje rat Sitija i UEFA: Šeik Mansur ima plan kako da zaštiti investiciju od 1,5 milijarde funti!

Šta će biti sa Sterlingom, De Brujneom, Gvardiolom?

  • 1

Od trenutka kada je objavljeno da je Mančester Siti izbačen na dve godine iz Lige šampiona od strane UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja, ne prestaju nagađanja oko sudbine jednog od najboljih engleskih timova u ovom veku.

Mnogi su ih već unapred otpisali, iako Građani imaju pravo žalbe, a rukovodstvo kluba je uvereno da će pobediti nakon prigovora koji će uložiti Artbitražnom sudu za sport u Švajcarskoj.

Vlasnici Sitija iz Abu Dabija, zajedno sa kineskim i američkim partnerima čak ne odbijaju mogućnost da pravdu potraže i na civilnom sudu ukoliko odluka ostane na snazi, pišu engleski mediji.

Šeik Mansur je odlučan u nameri da zaštiti svoju skupu investiciju od 1,5 milijarde funti i čak je interno zabranio izvršnom direktoru Feranu Sorijanu da proda najvrednije fudbalere ovog tima (Sterlinga, De Brujnea i Sanea) čak i ukoliko odluka UEFA o izbacivanju iz Lige šampiona ostane na snazi. Ta ideja je predočena igračima na jučerašnjem "kriznom sastanku" koji je održan.

Jedan od vlasnika Kaldun al Mubarak već mesecima je spremao "krizni plan" u Abu Dabiju, a ideja je da se angažuju apsolutno najbolji (i najskuplji) pravnici na svetu koji će im pomoći u borbi sa UEFA. Jedno je sigurno, Siti će vrlo brzo poslati žalbu u Švajcarsku jer mora u najkraćem mogućem roku da sazna da li će igrati LŠ sledeće sezone ili ne.

Što se tiče Pepa Gvardiole, on će se o svom statusu izjasniti tek nakon definitivne odluke oko kazne Građanima. Na Etihadu se spremaju i za tu varijantu i već su odredili dvojicu kandidata koji bi mogl ida naslede Katalonca. To su Maurisio Poketino i Brendan Rodžers, ali o tome će se razmatrati tek u slučaju debakla sa žalbom.

Video: Deki je totalni emotivac: Ljubio igrače, ludački slavio golove i besneo zbog promašenog penala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GG

    16. februar 2020 | 18:58

    Što ih izbacijete, zato što su uspeli da stvore pare? Koja glupost, onda cene igraca okončati na 10miliona maksimalno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA