≫ 

Nezaustavljivi Bajern se opet iživljavao: Flikov brzi voz pregazio Keln za 12 minuta!

Šampion se vratio na lidersku poziciju u Bundesligi

  • 0
Bajern Minhen Foto: Tanjug/AP

Svi bi da im vide leđa, da ostanu bez Salatare na kraju sezone, ali se to verovatno neće desiti. Bajern je nastavio da teroriše ostale klubove u Bundesligi, a ceh za prošlonedeljni remi bez golova protiv Lajpciga platio je Keln koji je pregažen danas na svom terenu sa čak 4:1.

Već posle 12 minuta igre na Rajn Energi stadionu utakmica je bila odlučena. Još fanovi Jarčeva nisu pošteno ni posedali na svoja mesta, a Robert Levandovski je stigao do 22. gola u sezoni na pas Tomasa Milera u drugom minutu.

Probuđeni Bavarac i kralj asistencija omogućio je i Kingsliju Komanu pogodak za 2:0 u petom minutu, a kada je Serž Gnabri u 12. na centaršut Kimiha iz kornera pogodio za 3:0 bilo je jasno da se šampion vraća na vrh tabele.

Dominirao je Bajern, terorisao golmana domaćih Tima Horna, ali je čuvar mreže Kelna uspeo da odbrani nekoliko šuteva i stabilizuje svoj tim. Ipak, nije mogao u 66. minutu da spreči još jedan pogodak sjajnog Gnabrija koji je povisio na 4:0 i stigao do brojke od devet pogodaka u sezoni.

Sve što su domaćini uradili na ovom meču bio je počasni pogodak Marka Uta u 70. minutu, ali on nije ugrozio pobedu Bajerna koji se tako vratio na čelo Bundeslige sa bodom više ispred Lajpciga.

Bavarci u sledećem kolu igraju kod kuće sa poslednjeplasiranim Paderbornom (petak, 20.30) pa će verovatno nastaviti pohod ka rekordnoj devetoj uzastopnoj tituli prvaka Nemačke, dok je Keln bezbedan u donjem delu tabele i ne bi trebalo da brine za opstanak uprkos ubedljivom porazu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA