≫ 

Arsenal demolirao Svrake, ali cela Engleska večeras bruji o dečaku od 18 godina!

Bakajo Saka dočekao svojih pet minuta slave u Premijer ligi

  • 2
Bukajo Saka Foto: Tanjug/AP

Arsenal je konačno počeo da dobija obrise ozbiljnog tima, a ubedljiva pobeda nad Njukaslom od 4:0 još više će podići moral ekipi Mikela Artete pred nastavak borbe za pristojnu poziciju u Premijer ligi.

Ipak, večeras čitava Engleska priča samo o jednom momku i to o 18-godišnjem vezisti Bakaju Saki, koji je silom prilika morao da igra levog beka.

I ispostavilo se da je Arteta poptuno pogodio sa tim potezom jer je Saka uništio iskusnijeg Austrijanca Valentina Lazara na levoj strani, dirblao ga, "vozao" svih 90 minuta i zavredio epitet jednog od najboljih pojedinaca na meču.

Posebno lep detalj izveo je u 57. minutu kada je proturio čuvaru loptu kroz noge i pripremio pogodak Pepeu za 2:0.

Iako je meč završio samo sa jednom asistencijom, statistički je Saka bio maestralan, kompletirao 91% pasova, dobio sve duele i imao čak šest driblinga, dakle više od Obamejana, Ozila ili Lakazeta. Inače, Saki je ovo čak osma asistencija ove sezone, a najviše ih ima u Ligi Evrope (tri).

Arsenal je postigao sva četiri pogotka u drugom poluvremenu, a pogađali su redom Obamejan u 54, Pepe u 57, Ozil u 90. i Lakazet u 95. minutu.

Zanimljiv duel odigran je i tokom popodneva u Birmingemu gde je Totenhem posle velike borbe pobedio Aston Vilu sa 3:2. Meč je obeležio dvostruki strelac za Pevce Hjon Min Son koji je čak promašio i penal.

Međutim, Korejac je u četvrtom minutu nadokande maestralnim begom doneo tri vredna boda ekipi Žozea Murinja koja se probila na peto mesto koje će joj, ako kazna Mančester Sitiju ostane na snazi, doneti na kraju sezone plasman u Ligu šampiona.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jogurt09

    16. februar 2020 | 20:23

    Ovo je ona od onih utakmice za strucnjake koji su gledali utakmicu na tletekstu il sofaskoru da kazu "rutinski", oni sto su gledali utakmicu stvarno kontaju da ovo nema veze sa zivotom. Igra Arsenala nula, dali prva dva gola na individualni kvalitet dva, tri igraca. A druga dva na rasejanost Njukasla. Arsenal je nikad gori jer nema vezni red, jasno ko dan. Kupiti minimum dva vezna pa tek onda ostalo. Ozil ne sme da igra ni minuta vise, nek ide da broji pare, da igra fortnajt, da se slika po svetu, da se svadja s Nemcima, sta god samo da ne igra vise pa makar mu duplo platili. Svi znamo da imaju. E kad dovedu dva postena vezna moze se razmisljati o stoperu itd. Nadam se da ce Saka i AMN dobiti sansu na svojim pozicijama, definitivno zasluzili.

  • ТоХ

    17. februar 2020 | 00:25

    Ја одиграо I 1-3 & II 1-3 и џабе,кад неће онда неће

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA