≫ 

Pre 20 godina Deki i Miha, a večeras Sergej: Srbin ubio Inter i produžio Laciov san o Skudetu!

Rimljani posle preokreta slavili u velikom derbiju Serije A - 2:1

  • 8
Sergej Milinković Savić Foto: Tanjug/AP

Ako do sada to niko nije želeo da pomene u taboru Lacija od večeras će sigurno morati. Nebeskoplavi su kandidati za Skudeto, a Sergej Milinković Savić novi Srbin koji bi mogao da nadmaši slavu Dejana Stankovića i Siniše Mihajlovića koji su pre ravno 20 godina doneli poslednju šampionsku titulu u Rim.

Sjajni vezista i reprezentativac Srbije doneo je trijumf Laciju u velikom derbiju Serije A protiv Intera od 2:1.

Neroazuri su vodili posle prvih 45 minuta golom Ešlija Janga, delovalo je da će trijumfom okončati nade Lacijala da će moći da izdrže stvarno napornu truku utroje sa Juventusom, ali je sjajni tim Simonea Inzagija po ko zna koji put ove sezone pokazao karakter, preokrenuo rezultat i proslavio vredan trijumf.

Iako su navijači dva kluba u otvorenom prijateljstvu na tribinama, to se nije videlo i na thaerenu gde se vodila bespoštedna borba. Inter je iskoristio smušenost odbrane Lacija i preko novajlije iz Mančester Junajteda Janga stigao do vođstva neposredno pred odlazak na pauzu u 44. minutu.

Drugo poluvreme je međutim donelo potpuno novo lice Rimljana, a Ćiro imobile posle prekršaja nekadašnjeg Lacijala De Fraja sa bele tačke poravnao rezultat u 50. minutu. Bio je to čak 26. pogodak najefikansijeg napadača u Seriji A i nagoveštaj velikog slavlja.

Erupcija oduševljenja na Olimpiku usledila je u 69. minutu kada je posle kornera i nekoliko odbitaka lopta stigla do Sergeja Milinković-Savića, a Srbin lukavim udarcem kroz "šumu nogu" matirao Danijelea Padelija za konačnih 2:1.

Pokušao je Inter u finišu da preokrene rezultat i izbegne poraz. Ubacio je Antonio Konte u igru i Eriksena i Mozesa i Aleksisa Sančeza, ali promene rezultata nije bilo. Uspeli su Neroazuri da zatresu mrežu Strakoše u 79. minutu, ali je pogodak Lautara Martineza na kraju poništen zbog ofsajda.

Lacio je ovom pobedom preskočio Inter na drugom mestu i prišao Juventusu na bod zaostatka. Uspeh kojem se malo ko nadao u Rimu uoči starta sezone, ali san o Skudetu na Olimpiku posle 20 godina i dalje živi.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skåne

    16. februar 2020 | 23:13

    Sergej jedan od najboljih na terenu veceras 👍 Iskreno se nadam da ce Lazio osvojiti Skudeto 😉😁

  • Stefan

    16. februar 2020 | 22:59

    U Seriji A svaki drugi meč dolazi iz 2 u 1 🤣🤣

  • Messi

    16. februar 2020 | 23:23

    Bravo. Lacioooooo, posle toliko godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA