Bambi Tošić posle sjajnog gola za Partizan: Neka Njegošu daju sat, ja ih imam dovoljno

Srećan sam i zbog svog, ali i zbog Nathovog gola, jer sam ga preporučio klubu i svaki put kada pogodi mrežu, osećam se kao da sam strelac

  • 12

Nije Partizan blistao u prvom prolećnom kolu, što je i razumljivo s obzirom da je ekipa iza sebe ostavila duge i naporne pripreme, ali svi oni koji su u nedelju uveče došli u Humsku da podrže igrače i trenera Sava Miloševića imali su prilike da vide neke spektakularne golove crno-belih, plod čistog kvaliteta pojedninaca.

Led je probio Zoran Bambi Tošić, koji je “ubio pauka” iz slobodnog udarca, praktično otključao odbranu Surduličana i najavio povratak u formu, od koje će crno-belli svakako imati velike koristi.

Pre pomenute “lepotice” Tošić je fauliran na ivici kaznenog prostora, ali ne može da tvrdi da li je prekršaj zaista postojao, dok je za faul u 16 metara, koji nije sankcionisan evidentnim jedanaestercem – uveren.

- U dilemi sam da li je bio prekršaj pre slobodnog udarca, ali sam uveren da je bio jedanaesterac nada mnom, to sam sto posto siguran. Nije dosudio penal u prvom trenutku, posle jeste, ali penal za mene – našalio se Zoran Tošić apropo rutinskog izvođenja slobodnog udarca, koji je Partizanu doneo vođstvo protiv Radnika.

Interesanto je da je Tošić i jesenji deo polusezone započeo golom iz prekida...

Video: Gol za Partizan: Zoran Tošić donosi prednost crno-belima

- Ma, ja uvek dobro počnem, ali posle nekako stanem – nastavio je Tošić u šaljivom tonu. - Dobro se osećam, dobro smo odradili pripreme, nemamo sada više ni mečeve u Evropi i verujem da ćemo biti još bolji. Dosta sam pričao i sa ljudima iz kluba, vezano za našu igru i sebe.

- Svaku utakmicu hoću da odigram na najvišem nivou, ali dođe period kad ne zavisi mnogo od vas, noge ne slušaju, glava ne može da se namesti. Kao i svaki igrač, postoje periodi koji su loši. Potrebno je da radiš da iz njega izađeš. Tako i ja. Ima dana kad mi ne ide. Znači mi svaki gol, nadam se da ću što duže držati formu i pomagati ekipi.

Trener Savo Milošević ipak nije zadovoljan igrom, samo mu je rezultat po meri.

savo milošević Foto: Telegraf.rs

- Dobro je kad trener nije zadovoljan. To znači da postoji ogroman prostor za napredak. Ne bi trebalo da se zadovoljavamo malim stvarima. Mi smo Partizan, moramo da težimo boljem. Polako izlazimo iz priprema, hvatamo takmičarski ritam, saglasan sam da nije bilo sjajno protiv Radnika, ali opet smo stvorili dosta šansi, dobili 3:0, dobro je da smo ubedljivo počeli nastavak prvenstva.

Očekivanja su možda bila prevelika, s obzirom na odlična izdanja na jakom turniru u Kataru.

- To su bile prijateljske, sad su počele utakmice za bodove. Veći su i odgovornost i strah od greške, igra se pažljivije. I teren je bio u malo lošijem stanju, a navikli smo da je naš najbolji u ligi. To nas je sputalo da pružimo još bolju igru, ali je svaka pobeda dobra. Ne bih joj previše gledao u zube. Možda će neko reći da nije to ta igra Partizana“ ili nije to lepršavost, ali pored tri gola mogli smo da damo još dva, tri, a ne vidim da je Radnik imao neku ozbiljnu šansu.

Protiv Radnika je proradila “ruska veza”, sjajan gol je postigao i Bibras Natho, takođe iz slobodnjaka.

- Fenomenalan gol. Oba slobodnjaka su majstorska, moj preko “živog zida”, njegov u golmanov ugao. Iskreno se nadam da će ih biti još, da smo tek počeli.

Zoran Tošić, FK Partizan, slobodan udarac Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Natho najavljuje da bi mogao da ostane duže u Partizanu nego što je bilo ko i pomislio, sviđa mu se klub u Beograd, a i saradnja sa vama iz Rusije i dalje cveta.

- To je razlog što sam Natha preporučio ljudima u klubu. Svaki njegov gol mi znači kao da sam ga I sam postigao. Drago mi je što dosta dobrog donosi Partizanu, vidim da se Bibars oseća komforno na terenu, ima 32 godine, pronašao se, odgovaraju mu Partizan i Beograd, decu je upisao u školu, jedan je od vođa ekipe, ne vidim zašto bi tražio nešto novo. Sad, videćemo dokle će to da potraje.

Upitan da li će dobiti sat za najbolji gol, pošto je to nagrada, on je poručio da ona može da ode u ruke fudbalera Zvezde.

- Neka, nema veze. Neka daju nagradu Njegošu, imam kod kuće dovoljno satova. Nisu mi potrebni – pomirljivo zaključuje Zoran Tošić.

Video: Gol, golčina na Brdu - Njegoš Petrović je postigao jedan od najlepših golova sezone

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzle

    17. februar 2020 | 13:54

    Izvini molim te majstore, imaš ih dovoljno kao da si Ronaldo.

  • Doktor

    17. februar 2020 | 15:23

    Veoma lepo poređenje, gol sa 17 metara i gol sa 35 metara! Takvih igrača kao ti i golova je Zona puna. Peeeetrovicccc

  • marko

    17. februar 2020 | 14:19

    Da mislis da je tvoj gol bolji trazio bi ti taj sat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA