≫ 

De Brujne gubi 3,6 miliona evra ako Mančester Siti ostane izbačen iz Lige šampiona!

Belgijanac u ozbiljnom problemu ako žalba Građana bude odbijena

  • 3
Mančester Siti Junajted, Manchester City United Foto: Tanjug/AP

Zvezda Mančester Sitija Kevin De Brujne mogao bi da ostane bez 3,6 miliona evra narednog leta ukoliko žalba Građana na odluku o izbacivanju iz Lige šampiona ne bude usvojena.

Rukovodstvo šampiona Engleske je uvereno da će Pep Gvardiola i ključni igrači kao što su Sterling i De Brujne sigurno ostati na Etihadu čak i ukoliko žalba bude neuspešna.

Međutim, prema navodima belgijskog lista HLN, 28-godišnji reprezentativac te zemlje, koji zarađuje 340.000 evra nedeljno (oko 14 miliona godišnje), mogao bi da se suoči sa ozbiljnim gubicima ukoliko odluka o izbacivanju Građana ostane na snazi.

Fudbal Liks je pisao ranije da De Brujne godišnje dobija između 1,5 i 1,8 miliona evra za plasman u Ligu šampiona, što je bonus na ionako ogromnu zagarantovanu platu. Pride, ukoliko bi prvak Engleske stigao do finala ovog takmičenja ove sezone, De Brujne bi dobio još 1,2 miliona evra.

Međutim, Sitijeva suspenzija iz Lige šampiona zbog kršenja finansijskog fer-pleja mogla bi da mu otkine i 10% od godišnje zarade u koju su uključeni i bonus za lojalnost i marketinška prava.

Mančester Siti bi narednih dana trebalo da pošalje žalbu u Arbitražni sud u Švajcarskoj, a Građanima se žuri kako bi mogli da planiraju naredne poteze za sledeću sezonu.

Rahim Sterling je prvi fudbaler koji je javno obećao da će ostati u Sitiju bez ozira na ishod žalbe, a usled priče o mega transferu u Real iz Madrida koja se pojavila tokom vikenda. Njegov menadžer je takođe rekao da je Sterlingov fokus samo na Mančester Sitiju i da ga druge ponude ne zanimaju.

Što se tiče Gvardiole koji ima ugovor do juna 2021. on je spreman da ga ispoštuje do kraja, a neće čak ni iskorsiti opciju o raskidu ovog leta koja postoji u sporazumu sa šampionom Engleske.

Video: Ovako su navijači Sitija slavili pobedu nad Liverpulom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA