Siti izbačen iz Evrope? Pa pokupovali su mi sve igrače! Venger dosipa "so na ranu" Građana

Legendarni menadžer Tobdžija je sada u FIFA i obavlja funkciju šefa za globalni razvoj fudbala

  • 1

Bivši menadžer Arsenala Arsen Venger "pecnuo" je Mančester Siti, nekoliko dana pošto je Građanima zabranjeno da igraju evropska takmičenja u predstojeće dve godine zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja.

Venger je i ranije kritikovao Sitijev način poslovanja nazivajući ga "finansijskim dopingom", za koji sada smatra da je stigao na naplatu - tim pre što mu je Siti odveo više igrača.

Emanuel Adebajor, Samir Nasri, Bakari Sanja, Kolo Ture i Gael Kliši su iz Arsenala tako odlazili u Siti.

- Stii mi je pokupovao sve igrače! Moje uverenje je da se sport svodi na to da pobediš uz poštovanje pravila i takmičeći se pošteno. Slavimo najbolje u svakom sportu, ali ako znamo da takmičari poštuju pravila. Ako nema poštovanja pravila, onda nema ni pravog sporta. tabela je uvek u vezi sa količinom novca koja se troši na igrače - rekao je Venger u Berlinu na ceremoniji Laureus za najboljeg sportistu na svetu.

On je istakao da Siti mora da bude kažnjen ako se dokaže da je Stii to radio namerno, mada priznaje da čitav slučaj nije ispratio previše pomno.

- Ali razlika između velikih i manjih klubova je postala veća. I mi sad možemo sa preciznošću da predvidimo šta će se desiti u svakoj ligi - jasan je Venger.

Video: Gol, golčina na Brdu - Njegoš Petrović je postigao jedan od najlepših golova sezone

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    17. februar 2020 | 23:55

    Tebi da su doveli Ronalda i Mesija,ti opet nista ne bi uradio. Ta prodaja igraca i novac zaradjen od njih je jedino sto te je ostavljalo na klupi Arsenala inace bi bila sut karta jos od kada je Anri otisao iz kluba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA