≫ 

Dva poništena gola Čelsija i sraman start, pa gol Megvajera: Đavoli pobedili Plavce!

Strašno uzbudljiv derbi Mančestera i Londona

  • 6
Britain Soccer Premeir League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Čelsi sa 2:0 u meču 26. kola engleske Premijer lige.

Crveni đavoli su dali po gol u oba poluvremena, ali im je bila naklonjena i sreća jer Čelsi svoje prilike nije koristio, a sudija Entoni Tejlor je opasno progledao kroz prste štoperu Junajteda Hariju Megvajeru.

Megvajer je potvrdio pobedu tima iz Mančestera golom iz kornera, nešto više od pola sata nakon što se izvukao i nije dobio crveni karton za ružan start nad igračem Čelsija.

Prvo poluvreme je bilo vrlo dinamično i u periodu dok je bilo 0:0, a vrlo lako je već posle šestog minuta moglo da bude i prvog gola.

Mladi Ris Džejms je tada šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je malo falilo da se upiše u strelce. Probao je potom i Vilijan, a Junajtedu je trebalo petnaestak minuta da krene napred malo više i jedna izmena - jer se posle deset minuta povredio Ngolo Kante.

Upravo tada su Bruno Fernandeš i Fred odigrali lep dupli pas, ali je Fred izblokiran. Čelsi je bio konkretniji pa je u 25. minutu Miši Batšuaji imao prvu stvarno opasnu šansu na meču.

Pedro i Mejson Maunt su odigrali lepu kombinaciju posle koje je Maunt probao da spoji Belgijanca sa golom, a ovaj je iz sredine šutirao pored stative.

U tom periodu se i Hari Megvajer izvukao bez crvenog kartona iako je u međunožje šutnuo Batšuaija. Desetak minuta kasnije opasnom akcijom odgovara i Junajted.

Antoni Marsijal odigrava dupli pas, istrčava pored Žoržinja i iskosa šutira pored gola. Uhvatio se prvo za glavu, a onda za stativu jer je bio svestan da je propustio lepu šansu.

I baš kada se očekivalo da će biti 0:0 i posle 45 minuta, tada je Aron Van Bisaka napravio mali šou na desnom krilu Čelsija.

Fintirao je ulevo, pa se vratio i izveo dribling udesno i tik iznad stopala Vilijana poslao loptu u kazneni prostor gde je bio Marsijal. Skočio je, dokačio loptu glavom i skrenuo je do daljeg ugla gola Plavaca - 1:0.

Novi šut Batšuajia u kontri sa desne strane iskosa, opet pored gola, ali se na poluvreme otišlo nepromenjenim rezultatom.

Drugo poluvreme donelo je još više uzbuđenja, ali i jednu nepravdu. Čelsi je postigao gol u 55. minutu posle prekida, ali je on opravdano poništen zbog faula. Precizan je u toj situaciji bio Zuma, ali je Aspilikueta pravio faul nad Vilijamsom.

Britain Soccer Premeir League Foto: Tanjug/APVeliku šansu je imao Bruno Fernandeš u 64. minutu kada je tresao stativu umesto mreže i nije uspeo da se upiše u strelce. Međutim, dva minuta kasnije, hladan tuš za Plavce. Portugalac je izveo korner, Hari Megvajer je glavom tukao i prošao Kabaljera na gol-liniji za 2:0.

Čelsi je dao i drugi gol u 77. minutu. Olivije Žiru, koji je ušao kao izmena u drugom delu meča je postigao pogodak i prekrstio se jer mu je VAR poništio gol zbog ofsajda.

Jednu od poslednjih šansi za Čelsi je imao Maunt koji je pogodio stativu na pragu 90. minuta, ali se rezultat nije menjao. Junajted se pobedom popeo na sedmo mesto Premijer lige sa 38 bodova, dok je Čelsi sa tri boda više na četvrtom mestu.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Video: Gol, golčina na Brdu - Njegoš Petrović je postigao jedan od najlepših golova sezone

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mario

    17. februar 2020 | 23:23

    Chelsi kao kupio zijesa mesto sad na zimu da je doveo igrace, pa u toj ekipi nema ko gol da da. Sram od ekipe a sto je najgore MU nikad gori nije bio jos losiji od Chelzija i 3 puta ih razbija ove godine.

  • jovanic1

    17. februar 2020 | 23:26

    Deri plavcee

  • Boza

    18. februar 2020 | 07:35

    Dok je u junajtedu bio Vidić, a u Celziju Ivanović, ova dva kluba su bila premocna, sada nista posebno. Lepse mi je da gledam Shefid - Norvič nego Junajjted - Celzi.. Toliko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA