Dinamo doveo novu "zlatnu koku": U Zagreb stigao mladi kapiten Arsenala

Tek što je otišao Dani Olmo, Zagrepčani već našli novog talenta koga će razvijati

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Kao što je Olmo stigao iz Španije pre pet godina pa procvetao u prvom timu Dinama od perioda kada je bio tinejdžer, nešto slično bi sada moglo da se desi i sa Robijem Bartonom iz Arsenala.

Barton je dvadesetogodišnjak koga smatraju naslednikom Arona Remzija po stilu igre i najbolje se snalazi na pozicijama "šest" i "osam". On je i prvi fudbaler koji je sa Ostrva došao u Dinamo.

Iako je uglavnom do sada igrao za mlađi sastav, sa seniorima je prošao pripreme prošlog leta i igrao prijateljske utakmice sa Lionom, Bajernom, Real Madridom, Fiorentinom i još nekoliko klubova.

Bio je kapiten ekipe do 23 godine, a igra u reprezentaciji Velsa do 19. Čitavu svoju dosadašnju fudbalsku "karijeru" je proveo u Arsenalu od šeste godine života i sada će probati da se afirmiše "na mala vrata" kroz HNL i Dinamo.

Da podsetimo, Dinamo i Zoran Mamić su ove godine doveli i argentinskog reprezentativca do 17 godina Matijasa Godoja i napravili prilično jasan nacrt kako nameravaju da uzimaju milione kao što su to uradili sa Olmom kada su ga prodali Lajpcigu.

Video: Navijači Partizana napravili bakljadu i zadimili ceo teren na stadionu u Humskoj

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    18. februar 2020 | 00:05

    Ovi kupuju mlade igrace a ovaj nas prodaje mlade i dovodi igrace od 30 god za 2 miliona. Posaljite ga u zagreb da nesto nauci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA