≫ 

Najbolji fudbaleri u svakoj od generacija (17-36 godina): Filip Kostić bolji od Salaha i Manea!

Interesantno, na listi nema nijednog fudbalera Liverpula, aktuelnog šampiona Evrope, sveta i budućeg prvaka Engleske

  • 0

Karijera fudbalera prilično je kratka. Najčešće, fudbaleri se probiju u kasnim tinejdžerskim danima, a iz fudbala se povlače kada zađu u 30-te godine.

Jedan od najmlađih fudbalera u Evropi koji trenutno igra na najvišem nivou je Eduardo Kamavinga. Već sa 16 godina, sada 17-godišnji fudbaler Rena izrastao je u jednog od najboljih fudbalera u prvoj francuskoj ligi.

Trenutno, on je verovatno najbolji 17-godišnji fudbaler na svetu. Sa druge strane, Leo Mesi i Kristijano Ronaldo i dalje dominiraju svetskim fudbalom, iako su već zašli u tridesete godine.

Međutim, ko je najbolji reprezent svoje generacije? Sajt givemesports.com napravio je listu najbolje ocenjenih fudbalera u svojoj generaciji, uzevši u obzir fudbalere iz pet najjačih evropskih liga. Treba napomenuti i to da su u statistiku svakog fudbalera uzeti samo ligaški, ali ne i nastupi u kup takmičenjima.

17 godina: Eduardo Kamavinga - 7.10

Ovaj mladi fudbaler jednom se upisao u strelce i jednom je asistirao u 22 utakmice francuskog prvenstva. Njemu se predviđa blistava budućnost.

18 godina: Benoa Badijašil - 6.84

Badijašil je samo još jedan iz plejade mladih talenata iz Francuske. U dresu Monaka ove sezone je nastupio 14 puta i ostavio je vrlo dobar utisak.

19 godina: Džejdon Sančo - 7.96

Sančo i Mesi su jedina dva fudbalera u Evropi koja su ove sezone zabeležila dvocifren broj i golova i asistencija. Povratak u Premijer ligu ovog fudbalera na kraju sezone - u Čelsi ili Mančester Junajted, čini se sve izvesnijim.

Britain England Kosovo Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/Ap

20 godina: Kaj Haverc - 7.17

Haverc je imao izvanrednu sezonu 2018/19 kada je postigao 20 golova za 42 nastupa. Ove sezone nije dostigao ove brojke, ali to ga nije sprečilo da privuče veliko interesovanje Liverpula.

21 godina: Kilijan Embape - 8.01

Iako ima tek 21 godinu, Embape se već profilisao kao jedan od pet najboljih fudbalera na svetu. Čini se da će ovaj fudbaler postati višestruki osvajač „Zlatne lopte“.

Kilijan Embape Foto: AP/Tanjug

22 godine: Suat Serdar - 7.44

Serdar verovatno nije toliko poznat manje zagriženim ljubiteljima fudbala, ali ovaj defanzivni vezista već je postigao sedam golova za Šalke ove sezone.

23. godine: Timo Verner -  7.67

Verner je postigao 20 golova u 22 bundesligaška nastupa ove sezone. Kakav učinak! Preseljenje u neki od najvećih klubova je pitanje trenutka, a među zainteresovanima je i Liverpul. Cena je „samo“ 60 miliona evra.

24 godine: Adama Traore - 7.72

Traore je uvek imao potencijal da postane noćna mora za protivničke odbrane, a ove sezone je taj potencijal i materijalizovao. Uz svoju brzinu i snagu, Traore je ove sezone jedno od najboljih krila u Premijer ligi.

25 godina: Domeniko Berardi - 7.55

Berardi je postigao makar jedan gol u svakoj sezoni u kojoj je igrao, od trenutka kada je debitovao za Sasuolo 2012. godine. Sa devet golova i pet asistencija u 18 nastupa u Seriji A, čini se da će se u bliskoj budućnosti preseliti u neki veći klub.

26 godina: Memfis Depaj - 7.59

Depaj je formu podigao na izvanredan nivo posle neuspešne epizode u Mančester Junajtedu. Postigao je devet golova u 12 utakmica za Lion, pre nego što ga je u decembru povreda sasekla .

Memfis Depaj Foto: AP/Tanjug

27 godina: Filip Kostić - 7.67

Kostić igra najbolju sezonu u karijeri. Iznenađujuće, Srbin ima veći rejting i od Liverpulovog tandema Mohamed Salah - Sadio Mane.

28 godina: Nejmar - 8.66

Statistika kaže da je Nejmar najbolje ocenjeni fudbaler ove sezone, bolji čak i od Lea Mesija. Uprkos brojnim povredama, postigao je 19 golova u 14 utakmica.

29 godina: Ćiro Imobile - 7.74

Imobile se nalazi u fantastičnoj golgeterskoj formi. Trenutno se nalazi na prvom mestu liste strelaca sa 26 postignutih golova u 24 utakmice.

Ćiro Imobile Foto: Tanjug/AP

30 godina: Marko Rojs - 7.50

Rojs je postigao 17 golova za Borusiju Dortmund prethodne sezone i bio je njen najbolji igrač. Ove sezone, već je upisao 11 golova, i mogao bi i da nadmaši učinak iz prethodne.

31 godina: Robert Levandovski - 8.12

Statistički, Levandovski je treći najbolji fudbaler ove sezone u Evropi. Postigao je 23 gola na 22 utakmice, i po mnogima je i dalje najbolji napadač na svetu.

32 godine: Leo Mesi - 8.65

Mesi je i dalje najbolji fudbaler na planeti. Postigao je 14 golova i upisao 12 asistencija za samo 18 utakmica ove sezone.

33 godine: Luis Suarez - 7.56

Suarez se polako približava kraju svoje karijere, ali je uspeo da upiše 11 golova na 15 nastupa pre nego što se ozbiljno povredio. Biće interesantno videti u kakvu formu će se Urugvajac vratiti nakon oporavka od povrede kolena.

Leo Mesi, utakmica Argentina, Hrvatska, svetsko prvenstvo u fudbalu, Rusija 2018 Foto: Tanjug/AP

34 godine: David Silva - 7.14

Silva je i dalje jedan od ključnih fudbalera Pepa Gvardiole i Mančester Sitija. Njegova slavna karijera u Sitiju će se završiti na kraju sezone, a priča se da će je Silva nastaviti u Interu iz Majamija.

35 godina: Kristijano Ronaldo - 7.91

Mnogi fudbaleri se do 35. godine povuku iz fudbala. Ne dešava se često da fudbaleri igraju na vrhunskom nivou i kada zađu duboko u 30-te. Uprkos godinama, Ronaldo je statistički šesti fudbaler na svetu ove sezone. I dalje je čudo prirode!

36 godina: Dante - 6.88

Nekadašnji fudbaler Bajerna iz Minhena i dalje pokazuje impresivne partije u dresu Nice.

Zaključak je da mnogi veliki igrači nisu statistički najbolji u svojoj generaciji, a među njima se nalaze Mo Salah (27), Sadio Mane (27), Kevin De Brujne (28), Karim Benzema (32), Virdžil Van Dajk (28), Serhio Aguero (31) i Romelu Lukaku (26).

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA