≫ 

Terzić: Nisam ja birao Van La Paru i Tomanea, Žander je bio najbolji na nekoliko mečeva

Direktor Zvezde dao intervju za medije u Republici Srpskoj

  • 41
Zvezdan Terzić Foto: MN Press

Direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić gostovao je u Banjaluci povodom "Dana fudbala" u Republici Srpskoj i tom prilikom, u razgovoru za TV Elta, "secirao" minulo vreme u klubu, ali se, naravno, dotakao i aktuelnosti, trenerskog debija Dejana Stankovića, omladinske škole, prodaji dece, promašenim igračkim akvizicijama...

Pitanje koje se prvo nametalo za direktora crveno-belih je prva utakmica Dejana Stankovića na klupi i pobeda na debiju protiv Čukaričkog.

- Sa Dejanom Stankovićem smo dobili ono što smo i očekivali. Novu energiju i novu strast. Sve ono što je preživeo u jednoj od najjačih liga na svetu kao igrač pokušava da pretoči ovde kod nas. Tek je prva utakmica, navijačima je rano da ocenjuju vrednosti ovog tima. Ono što sam se uverio, jer sam bio na pripremama sa njima, je da su igrači prihvatili njegove zahteve i folozofiju. Dejan je za mene pozitivno iznenađenje, kao početnik je uspeo da prenese filozofiju na igrače. Nametnuo se kao autoritet, sa jasnim zahtevima šta se od igrača očekuje. Videlo se to i na meču protiv Čukaričkog. Igrali smo visok presing sa mnogo trčanja. Zahtevan je i što se tiče fizike i taktike. Navijači moraju da znaju da će biti i padova, ali moramo da ga podržimo i kada krene loše. Ja se nadam da do toga neće doći i da ćemo da izdominiramo - poručio je na početku razgovora Zvezdan Terzić.

Neozabilazna tema bili su skupo plaćeni stranci za koje se ispostavilo da su promašene investicije, pre svih Van La Para, Tomane, Kanjas, pa i Garsija koji je prvi meč kod Stankovića dočekao kao rezervista. Terzić, ipak, ne deli mišljenje većine navijača.

Direktor tvrdi - nisu poromašaji!

- Ne bih se složio sa tim. Kada sam doveo Vladana Milojevića i Mitar Mrkelu u klub dao sam im potpunu autonomiju u izboru igrača. Oni su doneli Crvenoj zvezdi Ligu Evrope, dve Lige šampiona i niko ne može da kaže da su igrači koji su oni doveli promašaj. Skloni smo lakom karakterisanju ljudi i igrača. Ne mogu da se složim da su Kanjas, Tomane i Garsija, momci koji su imali veliki udeo u plasmanu u Ligu šampiona, Zvezdini promašaji. Doneli su Zvezdi 20 i nešto miliona evra.

Žander, FK Crvena zvezda Žanderovo očaj posle poraza od Olimpijakosa Foto: MN Press

Zanimljiva je Terzićeva ocena igre Brazilca, po svim ocenama najslabije karike u Milojevićevom timu jesenas.

- Žander je na pojedinim mečevima bio naš najbolji igrač. Garsija je golom protiv Jang Bojsa doneo Zvezdi. Milojević je mnogo računao na njih, došao je novi trener kome se ne uklapaju u filozofiju. Oni su pažljivo skautirani od strrane Milojevića, pomoćnika Kosanovića i direktora Mrkele. Imali su zavidnu karijeru pre Zvezde.

Omladinska škola je posebno osetljivo pitanje, s obzirom na to da je Zvezda poslednjih godina tek na "kašičicu" davala priliku svojim biserima, a uglavnom ih je prodavala, poput braće Ilić, Terzića, Joveljića...

- Mnogo ulažemo u omladinsku školu, između 3,5 i 4 miliona evra. Prvi tim Crvene zvezde je podigao zahteve i nije realno da dečaci iz omladinske škole dođu u tim koji želi da igra svake godine u Ligi šampiona. Zbog toga smo kao međustanicu ubacili Grafičar. Tu moraju da očvrsnu i dođu spremni u prvi tim. Ubeđen sam da ćemo dugoročno imati mnogo benfita od te saradnje. Što se tiče Terzića, dobili smo ponudu od 1.7 miliona evra, stručni štab je video Rodića kao dugoročno rešenje. Rodić je bio u tom trenutku jedan od najboljih igrača Zvezde i procena je bila da Terzić neće dobiti šansu u kontinuitetu.

Dejan Stanković, Radživ van la Para, FK Crvena zvezda Van La Para nije bio po ukusu Dejana Stankovića Foto: Nikola Tomić

Terzićevi hvalospevi o uspehu omladinaca koji su se plasirali u osminu finala Lige šampiona obećavaju promenu politike prema najvećim talentima, a vreme će pokazati kako će se klub ophoditi prema njima.

- Uspehe koje pravi omladinski tim pokazuje da smo na pravom putu. To je sjajna generacija igrača rođenih 2002. godine. Pokazali su kvalitet protiv Totenhema, Bajerna, Olimpijakosa, Šerifa. Verujemo u tu generaciju, a posebno verujem u naredne generacije. Posebno onu od dečaka rođenih 2003. godine, jer od tog tima Zvezda mnogo očekuje“.

Da ne bude samo da je aktuelna uprava srljala iz kiksa u kiks, bilo je i pozitivnih poteza poput kupovine i prodaje Miloša Degeneka i Ričmonda boaćija.

- To su najuspešniji poslovni potezi Zvezdi. Degeneka smo doveli za 200.000 evra iz Japana, a prodali ga za 4.000.000 evra. Zatim smo ga vratili za 1.500.000 evra, i već imamo ponudu od tri miliona evra. Sve je u Kini stalo zbog koronavirusa. Boaćija smo doveli za nulu, prodali smo ga za 5.500.000. Dakle, više puta smo zarađivali na njima. Prošlo je vreme kada su igrači ostajali u klubovima po šest sedam godina. Takav je danas biznis.

Video: Terzić: Ova četiri igrača po svaku cenu moraju da ostanu u Zvezdi, to mi je Stanković tražio!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Madjija

    18. februar 2020 | 23:07

    Znamo Terzo da nisi ti doveo La Paru i Žandera! Ti si doveo Čaušića za milion i plus plata, Jirka isto tako, Kaffu 2 utakmice a koštao ukupno sa obeštećenjem i platom oko 3 miliona. Meleg isto milionče Doktore. Ima se, može se 😂😂😂. Samo čini mi se da Duh koji lebdi nad Marakanom je izgubio strpljenje! Ide metla brzo madjijo 😂😂😂

  • AHAB

    18. februar 2020 | 23:31

    ŽANDERA SAMO PREBACITI U NAPAD,NA KRILO....DA ŠTRIKA,KO NEKAD BINIĆ,SAMO SA DRUGE STRANE....NIJE ČOVEK ZA BEKA,NE ZNAM KO GA JE U BRAZILU I STAVIO NA TO MESTO....INAČE, KAO KRILO , BEZ PROBLEMA U PRVIH 11.....AKO DEKI IMA MUDANCA

  • Hsjs

    18. februar 2020 | 21:18

    Normalno za njega, svali sve lose na nekog drugog, a prvi se busa kad treba preuzeti zasluge. Najveci uticaj na dovodjenje igraca upravo imas ti, niko nije lud.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA