≫ 

Istina o Rejnijeru, golobradom mladiću za kojeg je Real platio čitavo bogatstvo

Novi Kaka ili još jedan Vinisijus? Pokazaće vreme

  • 0
Rejnijer Žezus

Foto: AP/Tanjug

Real Madrid se nikada nije libio da potroši veliku sumu novca tokom prelaznog roka. Kraljevski klub je ove zime još jednom „odrešio kesu“, izdvojivši 35 miliona evra za prilično nepoznatog mladića - Rejnijera.

Ugovor je zaključen u januaru i poprilično je vredan, pogotovo uzimajući u obzir godine mladog fudbalera koji će u utorak biti predstavljen javnosti.

Novi dečak će se u Madridu zasigurno suočiti sa žestokom konkurencijom, ali ovaj 18-godišnjak ima puno potencijala.

Ali, ko je zaista ta talentovana tinejdžerska senzacija? Sajt 90min.com je napravio igrački profil Rejnijera koji možete pročitati u nastavku.

Ko je on?

Rejnijer Žesus Karvaljo je 18-godišnji vezni fudbaler koji je rođen 19. januara 2002.  Sin je nekadašnjeg brazilskog igrača futsala Maura Brasilia od kojeg je verovatno nasledio izvanrednu fudbalsku tehniku koju je pokazivao još u dečačkim danima, i zbog koje se već od 2011. godine nalazi na listi nekih od najvećih brazilskih klubova.

Rejnijer Žezus

Foto: AP/Tanjug

Fudbaler visok 184 centimetara, počeo je u omladinskoj školi Vasko da Game pre devet godina, a zatim je prešao u Botafogo i Fluminense, da bi završio u Flamengu. Za ovaj klub debitovao je u julu prošle godine, a njegov uspon do zvezda dogodio se neverovatno brzo.

Mladić je takođe nastupao za omladinske reprezentacije Brazila, zabeležio je 16 nastupa za reprezentacije Brazila do 17 godina, i do 23 godine.

Rejnijer je, dakle, pre manje od sedam meseci debitovao za Flamengo, a  posle toga je upisao svega 15 nastupa. Međutim, za to vreme uspeo je da postigne šest golova i zabeleži dve asistencije. Stekao je, takođe, reputaciju jednog od najtalentovanijih omladinaca u svetskom fudbalu.

Totenhem bez Harija Kejna, bez Kristijana Eriksena, a posle loma ruke i bez Hjong-min Sona. Kvota na keca zato je skočila na visokih 2,60. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Totenhem – Lajpcig.

Rejnijer Žezus

Foto: AP/Tanjug

Rejnijer je već osvojio Kopa Libertadores, kao i brazilsku titulu prve divizije, ali nije uspeo da svojoj riznici trofeja doda i pehar pobednika Svetskog prvenstva za klubove, jer je Flamengo poražen od Liverpula u finalu.

Kakav je tip igrača?

Mnogi navijači i kritičari Rejnijera upoređuju sa Kakom. Da, zaista.

Jasno je da je Rejnijer i dalje veoma, veoma daleko od toga da postane i upola igrač kakav je bio nekadašnja zvezda Real Madrida i Milana, ali on svakako poseduje tehničke i fizičke predispozicije da se uporedi sa Kakinim stilom fudbala. Rejnijer je visok i snažan, ali ga krasi gracioznost i odličan dribling. U desnoj nozi krije mnogo veštine i lukavstva, a odličan fudbalski instinkt mu je takođe jedan od glavnih atributa.

Rejnijer Žezus

Foto: AP/Tanjug

Kakve su mu zaista šanse da zaigra za Real?

S obzirom na to da je Real Madrid uložio mnogo novca u njega i vezao ga za sebe šestogodišnjim ugovorom, pretpostavili biste da ima dobre šanse da izbije u prvi plan. Iako će na svom putu ka prvom timu nailaziti na prepreke, Rejnijer sigurno ima blistavu reputaciju u svetskom fudbalu, a u doba kada potencijal znači sve, Zinedin Zidan će ga gurnuti pod svetlost reflektora.

Međutim, ne smemo biti neoprezni jer - već smo se nalazili u ovakvim situacijama.

Ne tako davno, Vinisijus Junior bio je „sledeći Nejmar“, koji je na „Bernabeu“ stigao iz Flamenga sa nebesko visokim očekivanjima koja verovatno neće uskoro da ispuni. Bio je dobar, ali ne baš kao Nejmar.

Strpljenje je vrlina, ali, možda čak i nakon nekoliko pozajmica (videti pod: Martin Odegard), Rejnijer će imati sve što je potrebno da uspe u Madridu.

Video: Ovako su Katalonci sabotirali El Klasiko

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA