Pet fudbalera koji bi mogli da napuste Mančester Siti zbog suspenzije kluba!

Potencijalno teška vremena su pred „Građanima“, i od velike ekipe moglo bi da ostane samo sećanje

  • 3

Niko od nas ovo nije mogao da predvidi. Mančester Siti je dobio dvogodišnju suspenziju nastupa u evropskim takmičenjima, i to bi moglo značajno da se odrazi na trenutni igrački kadar, uprkos tome što još uvek nisu izgubljene sve nade - žalba kluba tek predstoji.

Mnogi nagađaju da će ova kazna uticati na Pepa Gvardiolu koji bi mogao da napusti Englesku ovog leta i možda produži do Italije gde bi Juventus mogao da ga dočeka raširenih ruku.

Međutim, pre trenera, ekipu bi mogle da napuste i neke od glavnih zvezda tima, a sajt 90min.com navodi koji bi fudbaleri mogli sreću da potraže na drugom mestu.

Kevin De Brujne

Belgijanac će uprkos odličnom ličnom učinku ostati bez još jednog trofeja Premijer lige ove sezone, osim u slučaju da se dogodi neko čudo.

De Brujne je igrao u životnoj formi i do sada je ubeležio 15 asistencija u ovoj sezoni - pet više od prvog sledećeg pratioca, a samo pet manje od rekordera Premijer lige Tijerija Anrija. Ovaj 28-godišnjak se nalazi u zenitu svoje karijere, i vrlo je moguće da će želeti da osvoji trofej Lige šampiona pre nego što noge počnu slabije da ga služe.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/Ap

Dobra stvar za De Brujnea je ta što bi gotovo svaki klub na svetu želeo da ga dovede u svoje redove. Spremite se za veliku tuču najvećih klubova oko ovog fudbalera.

Moguće destinacije: Real Madrid, Bajern Minhen, Barselona

Serhio Aguero

Možda i najbolji napadač kojeg je Premijer liga imala čast da ugosti mogao bi na kraju sezone da napusti Englesku.

Često je spasilac Sitija obećavao da neće napustiti „Etihad“ sve dok njegov voljeni klub ne osvoji Ligu šampiona. Međutim, 31-godišnji Argentinac je takođe izjavljivao da bi želeo da karijeru završi u klubu u kojem je i ponikao - Independienteu.

Serhio Aguero Foto: Shutterstock

Čini se da je na vidiku velika dilema za ovog napadača.

Kada Sitiju bude dozvoljeno da ponovo nastupi u Evropi, Aguero će imati 34 godine, a pitanje je i u kakvom će stanju tada biti klub. Logično je pretpostaviti da Aguero želi da napusti klub dok još uvek može da pruži vrhunske partije, i niko ga ne može kriviti s obzirom na lojalnost koju je do sada pokazao.

Moguće destinacije: Independiente, Barselona

Liroj Sane

Prema jednom izvoru, Sane i Bajern iz Minhena su zainteresovani da na leto sklope saradnju, a vest o suspenziji Sitija iz Evrope trebalo bi da pomogne u realizaciji ovog dogovora.

Ovaj 24-godišnjak ulazi u godine koje bi mogle da definišu njegovu karijeru i verovatno će želeti da napusti brod koji tone kako bi dobio priliku da postane jedan od najboljih svetskih napadača.

Moguće destinacije: Bajern Minhen

Liga Šampiona, Bešiktaš - Benfika Foto: Tanjug/AP

Ederson

Poput Endija Marija u eri Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, Ederson ima tu nesreću da se za poziciju prvog čuvara mreže reprezentacije Brazila mora boriti sa Alisonom, a za epitet najboljeg golmana sveta i sa Janom Oblakom i Mark-Andreom ter Štegenom.

U nastojanju da se izbori za mesto prvog čuvara mreže Brazila, Ederson bi mogao na leto da potraži novu sredinu. A baš kao i De Brujneu, ni Edersonu neće nedostajati ponuda.

Moguće destinacije: Real Madrid, Juventus, Pari Sen Žermen

Rahim Streling i Džo Gomez Foto: AP Tanjug

Rahim Sterling

Da li je povratak u Liverpul opcija? Ne, apsolutno ne. Stvarno ga mrze na Mersisajdu.

Međutim, Englez je u poslednjih nekoliko sezona doživeo veliki uspon, uspon koji je i započeo na „Enfildu“, i sposoban je da se meri sa najvećim fudbalerima sveta. Iako je teško zamisliti da bi Sterling želeo da propusti priliku da dve sezone igra Ligu šampiona, takođe je teško zamisliti ga u nekom drugom dresu.

Doduše, Sterling jeste nedavno govorio o svom snu da zaigra izvan Engleske, i možda bolju priliku od ove neće dobiti.

Moguće destinacije: Pari Sen Žermen, Real Madrid, Barselona

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA