≫ 

"Mini Murinjo" očitao lekciju pravom! Red Bul dobio krila u Londonu i uzleteo ka četvrtfinalu LŠ

Lajpcig nadigrao Totenhem (1:0) i produbio krizu čuvenog Portugalca

  • 11
FC Tottenham leipzig, FK Totenhem Lajpcig, Foto: Tanjug/AP

Fudbalski čas Nemaca u Londonu. Jeste RB Lajpcig debitant u nokaut fazi Lige šampiona, ali je večaras odigrao kao da se godinama nadmeće sa najboljima. Sjajni tim Julijana Nagelsmana zabeležio je vrednu pobedu nad Totenhemom od 1:0, koja će ga još više približiti istorijskom prolazu u četvrtfinale.

Ništa nije gotovo, moraće u revanšu (kroz tri nedelje) novajlija u eliti da se potrudi i dovrši posao, ali se videlo da "krezubi" Totenhem bez povređenih napadača Sona i Kejna nije ni blizu onog tima koji je prošle sezone impresivno stigao do finala.

Takođe, i Žoze Murinjo je upisao novi evropski neuspeh i još malo pokvario reputaciju koju je godinama mukotrpno gradio. Oni koji ga mesecima unazad kritikuju da je postao Obični i da nije više Posebni sada imaju argument više.

FC Tottenham leipzig, FK Totenhem Lajpcig, Foto: Tanjug/AP

Nema šta, potpuno mu je očitao večeras lekciju znatno mlađi kolega na drugoj strani Nagelsman, koji je potvrdio nadimak "Mini Murinjo" po kom je poznat u Nemačkoj. Kada je trebalo da napadne, napao je, kada je trebalo da se brani, branio se i upisao veliku pobedu. Kao Žoze pre jedno 16 godina kada je bio mlad i drčan i kada je žario i palio s Portom.

Malo je Totenhem pokazao večeras, a i to malo prilika što je stvorio nije moglo da prođe pored sjajnog golmana Lajpciga Petera Gulačija. Na drugoj strani, nemački tim je bio fantastičan. Posebno u prvom poluvremenu kada su kapiten Pevaca Loris i okvir gola sprečili goste da povedu.

Anhelino je pogodio stativu u drugom minutu, Šik bio zamalo neprecizan u 17. posle kornera, a šteta i za onaj promašaj Vernera iz 36. kada je Loris majstorski intervenisao.

FC Tottenham leipzig, FK Totenhem Lajpcig, Foto: Tanjug/AP

Nije bilo lako golmanu Totenhema večeras, a sjajni Lajpcig je nagrađen za ofanzivan i lep fudbal u 58. minutu. Ben Dejvis se zaleteo bespotrebno i oborio Konrada Lajmera, a turski sudija Čakir odmah pokazao na belu tačku. Naravno, Timo Verner iz takvih prilika ne greši, iako je Loris pogodio stranu, pa je drugoplasirani tim Bundeslige stekao minimalnu prednost za revanš.

Pokušao je Totenhem u poslednjih pola sata da stigne bar do izjednačenja. I imao je. istini za volju nekoliko dobrih prilika, ali lopta nije mogla da prođe pored sjajnog golmana Lajpciga. Gađali su dobro i Erik Lamela u 83, pa i Lukas Moura u 85. minutu, ali je Mađar bio maestralan i najzaslužniji je što se mreža nemačkog tima do kraja nije zatresla.

Odličan rezultat stekla je i Atalanta koja je isprašila Valensiju na milanskom San Siru sa čak 4:1, pa deluje kao realnost da dva debitanta u Ligi šampiona nađu u četvrtfinalu elitnog takmičenja što je malo ko očekivao.

TOK VEČERAŠNJIH UTAKMICA

Totenhem - Lajpcig 0:1

/Verner 58. penal/

Atalanta - Valensija 4:1

/Hatebur 16, 63, Iličić 42, Frojler 57 - Čerišev 66/

ZAVRŠENE USU UTAKMICE U LONDONU I MILANU! Lajpcig i Atalanta su zasluženo slavili i približili se plasmanu u četvtfinale elitnog takmičenja.

85. minut - U ofanzivi je Totenhem u samoj završnici, ali lopta nikako ne može da prođe pored golmana Lajpciga Gulačija. Sjajno brani Mađar večeras, a Pevci u finišu sve češće prete. U Milanu mirno u finišu.

75. minut - Još 15-ak minuta je ostalo do kraja mečeva u Londonu i Milanu. Totenhem pokušava da dođe do izjednačenja, maločas je priliku imao Lo Selso, ali je Peter Gulači maestralan na golu Lajpciga. Na San Siru Atalanta ima sigurno vođstvo i pokušava da mirno privede meč kraju.

66. minut - GOOOL za Valensiju. I tračak nade koji donosi Denis Čerišev. Samo dva minuta nakon što je ušao s klupe Rus je smanjio rezultat. Srećno mu se lopta odbila na nogu na ivici šesnaesterca, pa je majstorski pogodio.

63. minut - GOOOL za Atalantu. Opet je strelac Hatebur. Sjajan beg Holanđanina po desnom krilu i mat pored nemoćnog golmana Domeneka. Kako se brzo i lako raspala Valensija.

58. minut - GOOOL za Lajpcig. Timo Verner je strelac. Sjajno je napadač Lajpciga gađao, nisko po zemlji, Loris pogodio stranu, ali nije stigao loptu.

57. minut - GOOOL za Atalantu. Strelac je Remo Frojler. Švajcarac je fantastično pogodio gornji desni ugao sa 17 metara. Još jedan prelep gol za tim iz Bergama.

56. minut - Penal za Lajpcig! Neoprezan start Bena Dejvisa koji je oborio konrada Lajmera. Čist penal za Nemce.

48. minut - Prva velika šansa za Pevce u drugom poluvremenu, Lukas Moura je dobro šutirao, ali je Peter Gulači maestralno odbranio. Inače, drugo poluvreme je počelo s malim kašnjenjem jer su fanovi gostiju pobacali rolne totalet papira na teren u zbak protesta zbog visoke cene karata koju su Englezi zacepili.

POČELA SU DRUGA POLUVREMENA U LONDONU I MILANU!

Atalanta zasluženo vodi sa 2:0, mada je imala i malo sreće jer je Feran Tores pogodio stativu kod rezultata 1:0. Što se tiče meča u Londonu, Lajpcig je u potpunosti očitao lekciju Pevcima i samo su sreća i Ugo Loris sprečili Nemce da dođu u prednost. Francuz brani kao lud večeras.

ZAVRŠENA SU PRVA POLUVREMENA U LONDONU I MILANU!

42. minut - GOOOL za Atalantu! Josip Iličić je strelac. Slovenac ne zna da postigne loš gol, svaki je iz šuta sa 16-17 metara, pa i ovaj večeras. Sjajan pas Hrvata Pašalića.

36. minut - Veliki promašaj Tima Vernera! Sjajno se Nemac ubacio, izašao pred Lorisa iskosa sa leve strane, ali mu je francuski golman sjajno skinuo zicer. Još jedan veliki promašaj Nemaca.

33. minut - U Lajpcigu su oduševljeni kako su odigrali prvih pola sata, kažu da im fali samo gol pa da utisak bude potpun. I zaista, statistički su znatno bolji od Pevaca.

31. minut - Stativa za Valensiju! Feran Tores se našao u izglednoj šansi dobro šutirao, ali pogodio desnu stativu.

25. minut - U Londonu je mirno za sada, Patrik Šik je imao šansu u 17. minutu kada je dobro skočio posle kornera, ali šutirao neprecizno malo pored gola. Atalant ana San Siru nastavlja da dominira.

16. minut - GOOOL za Atalantu! Strelac je Hans Hatebur. Sjajan pas Papua Gomeza spoljnom i ubacivanje Holanđanina na drugoj stativi za vođstvo italijnskog tima. Zasluženo.

8. minut - Dobra prilika u Milanu za Marija Pašalića, ali je golman Valensije Domenek odlično intervenisao. U istom minutu uzbuđenje i u Londonu gde je Bergvajn opasno šutirao, ali je Gulači bio na mestu.

2. minut - Stativa za Lajpcig! Levi bek Anhelino koji je stigao zimus iz Mančester Sitija je opasno šutirao, ali je Ugo Loris odlično odbranio uz pomoć stative. Prethodno je i Verner imao dva pokušaja.

POČELE SU UTAKMICE U LONDONU I MILANU!

20.56 - Zanimljivo da se u Londonu večeras sastaju pravi Žoze Murinjo i Julijan Nagelsman, kome su nemački novinari svojevremeno dali nadimak Mini Murinjo. Videćemo da li Nemac može da iznenadi iskusnog trenerskog vuka za koga je nekoliko puta izjavio da mu je jedan od trenerskih uzora.

20.53 - I San Siro je dobro popunjen.

20.45 - Sve je spremno u Londonu za okršaj Totenhema i Lajpciga.

20.23 - Atalanta koja takođe igra prvu utakmicu ikada u nokaut fazi Lige šampiona ima večeras veliku podršku na San Siru protiv Valensije. Očekuje se preko 50.000 gledalaca, a italijanski mediji u šali prenose da je čitav Bergamo stigao u Milano večeras da bodri tim Đampjera Gasperinija. Među njima je i dečak koji je danas namerno izostao iz škole, a njegov otac napisao fantastično opravdanje razrednoj starešini.

20.15 - Lajpcig koji je debitant u nokaut fazi Lige šampiona večeras igra u posebnim dresovima. Zanimljivo da je ovaj klub posle samo deset godina postojanja (osnovan 2010. godine) stigao u krem evropskog fudbala.

20.02 - Što se tiče sastava timova najveće iznenađenje je spremio Posebni. Žoze Murinjo je odlučio da ulogu startera protiv Lajpciga poveri debitantu Žedsonu Fernadešu, mladom vezisti koji je pre mesec dana stigao iz Benfike. Momak ima 21 godinu, a do sada je tri puta ulazio u igru s klupe u Premijer ligi.

19.55 - Vreme je za novu seriju obračuna u Ligi šampiona. Sinoć smo videli dobre utakmice u Dortmundu i Madridu gde su se Borusija i Atletiko radovali, a večeras će sigurno podjednako dobro biti i u Londonu gde se sastaju Totenhem i Lajpcig, odnosno na milanskom San Siru gde Atalanta dočekuje Valensiju.

Evo i sastava timova za koje su se odlučili treneri ovih ekipa:

TOTENHEM - LAJPCIG (21.00, RTS 1)

Stadion: Totenhem stadion

Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

ATALANTA - VALENSIJA (21.00, Arena Sport)

Stadion: San Siro

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

Video: Poruka Žozea Murinja građanima Uba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagreb

    19. februar 2020 | 21:50

    Jel to ona Atalanta koju Dinamo pobjedi 4 /0 😂😂😂😂😂

  • fisherman

    19. februar 2020 | 22:06

    Da li ovi nasi nesretnici od fudbalera,crno i crveno beli,gledaju kako se igra fudbal?

  • panco

    19. februar 2020 | 20:15

    Ajmo lajpcig!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA