Kaljari doživotno proterao trojicu navijača zbog rasizma

Italijanski klub je ove sezone nekoliko puta bio na stubu srama zbog skandaloznog ponašanja svojih pristalica, pa je nešto moralo da se preduzme

  • 0
Foto: youtube/football Day Navijači kaljarija

Fudbalski klub Kaljari je rešio da iskoreni rasizam sa tribina svog stadiona posle niza pritužbi na ponašanje navijača ranijih sezona, ali i tokom aktuelnog šampionata. Lukaku Mojze Ken i Matuidi najzvučnija su imena koja su trpela rasističke uvrede sa tribina na Sardiniji, što je klub sada rešio da sankcioniše, i to žestoko.

Naime, prema pisanju italijanskih medija klub sa Sardinije proterao je trojicu svojih navijača doživotno sa stadiona jer je utvrđeno da su na rasnoj osnovi vređali protivničke fudbalere.

Video snimci su bili presudni da se trojica pomenutih navijača sankcionišu, klub je sproveo istragu, utvrdio identitet prestupnika i bez zadrške ih proterao sa "Sardegna Arene".

- Naša obaveza je da zaštitimo prave navijače Kaljarija, grad Kalajri i Sardiniju. Ovakve sankcije sprečiće one koji nam svojim ponašanjem narušavaju reputaciju, za sva vremena - stoji u saopštenju kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA