≫ 

Valensija razbijena u paramparčad, senzacionalna Atalanta igra fudbal za finale Lige šampiona!

Tim iz Bergama čini prava "mala čuda" u društvu najboljih, na "San Siru" do nogu potučen španski tim i skoro obezbeđen prolaz među osam najboljih u Evorpi - 4:1!

  • 2
FC Atalanta - Valencia, FK Atlanta Valensija Foto: Tanjug/AP

Atalanta je najveći hit Lige šampiona, oko toga više nema dileme pošto je sastav Đanpjera Gasperinija izrežirao još jedan rezultat za pamćenje, teško je porazio špansku Valensiju u Milanu rezultatom 4:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Super potentni tim iz Bergama potvrdio je još jednom reputaciju najefikasnijeg tima Serije A, Valensija je bila nova "žrtva" atomskog napadačkog fudbala Iličića, Pašalića, Gomeza i ostalih, koji su svojim navijačima priredili veće za pamćenje, ostvarili najbolji rezultat u istoriji kluba, najavili da bi mogli da pomrse račune i najvećima.

OVDE možete pročitati kako je i Red Bul Lajspcig, poput Atalante, upisao prvu pobedu u nokaut fazi Lige šampiona.

FC Atalanta - Valencia, FK Atlanta Valensija Hrvatsko-slovenačka veza proradila protiv Valensije: Iličić i Pašalić slave gol Slovenca oto: Tanjug/AP

Strelci u čarobnoj večeri u Milanu, gde Atalanta igra evropske mečeve zbog rekonstrukcije svog stadiona, bili su Hans Hatebor u 16. i 62. minutu, neizbežni Josip Iličić u 42. i Remo Frojler u 57, čiji je gol bio i najefektniji na utakmici, za potop gostiju i delirijum navijača italijanskog kluba, njih preko 45.000 koliko ih je doputovalo iz Bergama!

Pogledajte majstoriju Švajcarca.

Valensija je možda mogla više, pre svega napadački pošto je bilo zaista teško da se odupre ofanzivcima domaćeg tima koji su "tukli" sa svih strana, i ono najvažnije, pogađali sve što su šutnuli u gol.

Maksi Gomez je u 61. minutu imao zicer kakav se samo poželeti može, šansa iz kategorije stopostotnih, ali i to je bila enigma za pogoditi u sredu uveče za goste.

FC Atalanta - Valencia, FK Atlanta Valensija Foto: Tanjug/AP

Bilo je još šansi pred golom Atalante, međutim osim Čeriševa, ostali saigrači koji su ulazili u dobre prilike nisu bili tako uspešni, za razliku do haubica Atalante. U 16. minutu već je bilo 1:0, Hatebor je pogodio, u 42. Iličić je uspeo da uradi nešto što dosad nikad nije - postigao je "prvenac" u Ligi šampiona, a onda je, rekosmo, Frojler lansirao teledirigovani hitac i zario ga u srce navijača Valensije.

Posle bajkovite milanske večeri samo čudo može sprečiti Atalantu da prođe dalje.

Liga šampiona, osmina finala

Utorak

Atletiko - Liverpul 1:0

(Saul 4)

Dortmund - PSŽ 2:1

(Haland 69 i 77 - Nejmar 75)

Sreda

Atalanta – Valensija 4:1

(Hatebur 16, 62, Iličić 42, Frojler 57 – Čerišev 66)

Totenhem – RB Lajpcig 0:1

(Verner 58p)

Utorak (25.02)

Čelsi - Bajern 21.00

Napoli - Barselona 21.00

Sreda (26.02)

Lion - Juventus 21:00

Real Madrid - Mančester Siti 21.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    20. februar 2020 | 00:32

    Preteraste, Valensija nije isto kao Barselona, Bajern, Mančester siti, Juventus, Real...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA