≫ 

Nije bilo razloga da pređem u Barselonu: Dušan Tadić otkrio zašto je odbio Katalonce ove zime

Zanimljiv je i odgovor Srbina na zamerku da nije na nivou iz prošle sezone

  • 9
100 godina Fudbalskog saveza Srbije Foto: FSS

Najbolji srpski fudbaler Dušan Tadić govorio je uoči nastavka međunarodne sezone i Lige Evrope za holandske medije. Reprezentativac Orlova je dao veliki intervju za tamošnji Telegraf u kojem je govorio o svojoj karijeri, saigračima iz Ajaksa, ali i o ponudi Barselone da napusti Amsterdam koju je imao u januaru.

Podsetimo, Tadić je sjajno igrao prošle sezone u Ligi šampiona gde je prevodio Kopljanike do polufinala preko Reala i Juventusa i zaludeo evropske velikane, ali je uprkos tome ostao u Amsterdamu.

Na pitanje o ponudi iz Katalonije stiže zanimljiv odgovor.

- Nije me iznenadilo interesovanje Barselone. Verujem u sebe, a i imao sam i sjajnu sezonu. Ipak, rekao sam već sto puta, Ajaks je moj klub i nje bilo razloga da idem u Barselonu kad već ovde imam sve. Osim toga, pod ugovorom sam do 2026. godine - rekao je Tadić.

Holandski novinar je preneo Tadiću mišljenje navijača da je ove sezone pokazao manje nego prošle. Dušan kaže da je za to kriva činjenica da je tim podigao standarde u odnosu na prošlu sezonu.

- Naravno da mogu bolje, ali to se ne odnosi samo na mene već i na ostale saigrače. Prošla sezona je bila sjajna za čitav tim ne samo za mene. Zato sada mnogi imaju velika očekivanja od nas. Ove sezone sam dao devet golova i upisao 14 asistencija. Mislim da to nije loša statistika, iako ne pridajem tome preveliki značaj. Želim samo da budem koristan za tim, a to je često moguće bez golova i asistencija - zaključio je Tadić.

Video: Tadić: Najdraža nagrada za mene, radiću još više!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA